BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,03
ALTIN 2.324,05
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bahçeli'nin danışmanı AK Parti adayı

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bir dönem başdanışmanlığını yürüten Prof. Dr. Vedat Bilgin, AK Parti Ankara Milletvekili adayı oldu.

Abone ol

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bir dönem başdanışmanlığını yapan başbakan danışmanlarından Prof. Dr. Vedat Bilgin, AK Parti'den milletvekili adayı oldu. Bilgin, Ankara listesinde dördüncü sırada yer alıyor.

Devlet Bahçeli ’nin eski başdanışmanı ve MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin, geçtiğimiz yıl Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başdanışmanlığına atanmıştı. 7 Haziran seçimleri için görevinden istifa eden Bilgin, AK Parti Ankara 2. Bölge 4. sıra milletvekili adayı oldu.

2010 yılında MHP Genel Başkanlığı başdanışmanlığından ve MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyeliğinden partinin izlediği politikalar nedeniyle istifa eden Vedat Bilgin, Akil İnsanlar Heyeti'nde yer alıyordu.
 
VEDAT BİLGİN KİMDİR?
 
1954 Bayburt doğumlu Bilgin, Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde yüksek lisans ve doktora yapan Bilgin, 1990-2000 yılları arasında Gazi Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalıştı. 2000'de Başbakanlık Baş Danışmanlığı görevinde bulunan ve 2002 yılına kadar TCDD Genel Müdürlüğü yapan Bilgin, 2003 yılından beri Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyeliği yapıyordu. 
 
Demiryollarının Bugüne ve Geleceği, Mesleklere Göre Aile Araştırması, Gençlik Sorunları ve Genç İşçiler Araştırması, Dünya ’da ve Türkiye’de Özelleştirme, Haberleşme Sektöründe Özelleştirme Sorunu, Türk Otomotiv Sanayinin Yapısı ve Sorunları gibi araştırmalara imza atan Bilgin, 2013 yılında kurulan Akil İnsanlar Komisyonu'nda yer alıyordu.