BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'nin baş danışmanından CHP'li Koç'a sert yanıt

Bahçeli'nin baş danışmanı Metin Özkan, CHP Grup Başkan Vekili Haluk Koç'un MHP'yi yönelik eleştirilerine yanıt verdi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Medya ve İletişimden sorumlu Baş Danışmanı Metin Özkan, CHP'li Koç'a "CHP, AKP ile bir koalisyon hükümetinde yer alırsa, Haluk Koç bugün tükürdüğünü o gün yalar mı" diye cevap verdi.

Meclis Başkanlığı seçimleri sonrasında CHP Grup Başkan Vekili Haluk Koç'un eleştiri bombardımana tuttuğu MHP'den tepkiler geçikmedi. 

Vatan gazetesi yazarı Murat Çelik'e konuşan Bahçeli'nin baş danışmanı Özkan, ithamlara yanıt verdi. Özkan, Bahçeli’nin canlı yayınlara çıkıp parti adına konuşmasına olur verdiği bir isim olarak biliniyor. Özkan, son olarak CNN Türk'te dün akşam canlı yayınlanan Tarafsız Bölge programında Ahmet İnsel ile kapışmıştı. İşte Çelik'in bugün köşesine taşıdığı o diyalog:

- MHP 7 Haziran’ı 8 Haziran’a bağlayan gece ne söylediyse aynı noktada duruyor.

- Seçimin hemen ardından yaptığı açıklamalar, siyaseten Haluk Koç’a yakıştıramadığımız fevri bir çıkıştır. - Biz CHP’ye, “Cumhurbaşkanlığı seçimindeki ‘çatı adayınız’a neden oy vermediniz” dedik mi?

- Kaldı ki... Bakın, ilk günden beri bizi terör örgütünün sözcüleriyle aynı torbaya sokmaya çalışıyorlar. Biz HDP ile el ele verip Deniz Baykal’ı Meclis Başkanı seçtirseydik bizi alkışlayacaklar mıydı?

- Hepsi bir yana... Üç gün sonra CHP, AKP ile bir koalisyon hükümetinde yer alırsa, Haluk Koç bugün tükürdüğünü o gün yalar mı, merak ediyorum doğrusu.

BAHÇELİ HEP 'HAYIR'CI MI?

MHP Lideri’nin danışmanına, o herkesin sorduğu soruyu yönelttim: “Devlet Bahçeli hep ‘olmazlar’ı mı söylüyor? Hep ‘Hayır’cı mı?”

Özkan, “MHP’nin olmazları var elbette” dedi. “Bütün partilerin olmazları olduğu gibi” diye ekledi ve devam etti:

- Biz ‘olmazlarımız’ gibi, ‘olurlarımız’ın da neler olduğunu seçim meydanlarında anlattık. Eğer bu sürecin sonunda hükümetin içinde yer alırsak, olmazlarımız ve olurlarımızı nasıl hayata geçireceğimizi de herkes görecektir.

- Şunu gözden kaçırmamak gerekiyor... CHP daha birkaç gün önce “17 - 25 Aralık mevzuu ve çözüm süreci olmazsa olmazlarımız değil” dedi. “Cumhurbaşkanı Anayasal sınırlarında kalsın yeter” dedi.

SİYAH VE BEYAZLARI VAR GRİLERİ YOK

- Bizde bu tip farklılaşmalar göremezsiniz. Espriyle karışık şöyle ifade edeyim; Sayın Genel Başkanımız (Bahçeli), biliyorsunuz ki - sizin gibi - koyu bir Beşiktaşlı. Yani hep ‘siyah’ ve ‘beyaz’ları var. Grileri yok. Siyah ve beyaz, o kadar.