BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.403,41
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bahçelievler'de Kuvayi Milliye çorbası dağıtıldı

95. yılını kutladığımız Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri anma töreni Bahçelievler’de de gerçekleşti.

Abone ol

Yedi düveli ülkemiz topraklarından canı ve kanları pahasına kovarak Dünya savaş tarihine altın harflerle destan yazdırarak Çanakkale’yi geçilmez yapanlar Bahçelievler’de anıldı.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 95. yıldönümünde, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma programı çerçevesinde Bahçelievler Belediyesi vatandaşlara “Kuvayi Milliye Çorbası” ikram etti.

Yedi düveli def eden Aziz Kuvayi Milliye’nin Çanakkale’de tüm tabyalarda içtiği yağsız, tuzsuz, buğday ve su’dan oluşan çorbası, Kamu Binaları Meydanı ve Şirinevler Meydanında halka sunuldu.

Kamu binaları önünde ve Şirinevler Meydanı’nda Kaymakam Şevket Cinbir ve Garnizon Komutanı Mehmet Cemal Aslan’ında katıldığı anma töreninde konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu “Çanakkale, Devletimizin var olma mührüdür. Aziz Şehitlerimizin, vatanı vatan yapan mücadelesidir. Aziz Şehitlerimizin bayrak ve hürriyet mücadelesidir. Şanlı tarihimize kanlarıyla, şehitlikleriyle vatan kazandıran, Çanakkale’yi geçilmez yapan yiğitlerimizin anısına, o günün koşullarlında içtikleri bir tas çorbayı, Çanakkale Şehitleri anısına halkımıza saygıyla sunuyoruz” dedi.

Herkesin '18 Mart’ı hatırlarında tutmasını istediklerini belirten Başkan Develioğlu “Çanakkale'de şehit olan atalarımızın günlerce yediği yağsız, tuzsuz çorbanın insanlarımızı çok duygulandıracağı ve bir nebze olsun Çanakkale Ruhunu zihinlerde canlı tutulmasına fayda sağlayacağı düşüncesiyle tarifi bile olmayan bu çorbayı içen dedelerimizin savaşta yağsız, tuzsuz ve soğuk çorbayla açlıklarını bastırmaya çalıştıkları ve ne tür zorluklarla bu vatanı bize emanet bıraktıkları” hatırlatmasını yapmak istedik. İnanıyoruz ki, Türk gençliği, Türkiye Cumhuriyetini kuran ve vatanı vatan yapan Aziz şehitlerimizi sonsuza kadar yaşatacaktır. Tarihe sığmayan Mehmetçiğimizi Çanakkale Deniz Zaferi törenleriyle kutlayarak aziz hatıraları önünde saygıyla eğilirken kendilerini bir kez daha yad ediyoruz” dedi.

Kuvayi Milliye Çorbası, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ile dönemin Türk Askerleri ve savaşa katılan Türk Kadınlarını temsili kıyafetleriyle yansıtan belediye tiyatrosu oyuncuları tarafından dağıtıldı.