BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.403,42
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çanakkale heyecanı Sincan'da

Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde Sincan Belediyesi'nce düzenlenen etkinlikte duygusal anlar yaşandı.

Abone ol

Türk tarihinin en şerefli sayfalarını dolduran zafer destanı Çanakkale Sincan Belediyesi tarafından düzenlenen programla yad edildi. Çanakkale üzerine şiirlerin okunduğu programda izleyenler duygusal anlar yaşadı.

Sincan Kapalı Spor Salonunda sunuculuğunu sevilen yazar Ceyhun Emre Teoman’ın yaptığı Çanakkale Şehitlerini anma Programına; Elazığ Milletvekili ve Başbakan Baş Danışmanı Mehmet Necati Çetinkaya, Sincan Kaymakamı Ufuk Seçilmiş, Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın yanı sıra, Sincan’da ikamet eden şehit aileleri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Başkan Tuna; şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan güzel yurdumuzu ve Cumhuriyetimizi aynı ruh ve anlayışla korumak, bu şehitlerimizin aşkını, şevkini gelecek nesillere aktarmak boynumuzun borcu, asli görevimizdir dedi.

Elazığ Milletvekili ve Başbakan Baş Danışmanı Mehmet Necati Çetinkaya; “Allah bir daha bu vatana İstiklal Marşı yazdırtmasın” diyen büyük şair Mehmet Akif Ersoy’u ve İstiklal Marşımızı yad ederek başladığı sözlerine, Çanakkale de yazılan zafer destanıyla devam etti.
Çetinkaya; anne babalara ve öğretmenlere seslenerek; evlatlarınızla, öğrencilerinizle, imanıyla gülleleri bile göğsünde eriten Mehmetçiğin onurlu mücadelesinin yaşandığı topraklara Çanakkale’ye gidin, oraları gezip şehitlerimizin ruhlarını taziz edin dedi.

Çetinkaya’nın Mehmet Akif’in “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiirinden dörtlükler okuyarak yaptığı konuşması sık sık alkışlarla kesildi.

Tarihçi Yazar Talha Uğurluel ise; Çanakkale’de yazılan destanı ve tarihsel süreci sinevizyon eşliğinde anlattı. Uğurluel’in çarpıcı sunumu tüm izleyenleri 1914’e götürmüş, o günleri içlerinde hissettirmişti. Salonda büyük bir sessizliğin hakim olduğu sunumu katılan herkes tarih şuuruyla yerlerinden kıpırdamadan izledi.

Beğenilen Sanatçı Reha Yeprem de programa şiirleriyle renk kattı. Çanakkale için yazılmış birbirinden güzel şiirleri okuyan Yeprem, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.