BIST 10.263
DOLAR 32,34
EURO 34,82
ALTIN 2.377,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Meslek liseliler Avrupa görecek

Bolu meslek liselerinden seçilen öğrenciler AB projesi kapsamında Avrupa ülkelerinde uygulamalı eğitim alacak.

Abone ol

Bolu'daki meslek liselerinden 49 öğrenci 7 öğretmenin refakatinde Avrupa ülkelerinde staj yapmaya gidecek.

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Meslek Liselerinin Avrupa Birliği (AB) Ülkelerinde Uygulamalı Eğitimi" adlı staj projesinin pedagojik ve kültürel hazırlık toplantısı yapıldı.

İzzet Baysal Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Salonu'nda yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer, Müdür Yardımcısı İsmail Bayraktar, projede görev alan meslek lisesi öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer proje hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Sezer, "İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesindeki projeler koordinasyon ekibi tarafından 6 meslek lisemizden 49 öğrenci ve başlarında 7 refakatçi öğretmenin katıldığı büyük bir proje hazırlandı ve 6 Şubat 2009 tarihinde Ulusal Ajans'a sunuldu." dedi.

Proje kapsamında Avrupa'ya gidecek öğrencilere başarılar dileyen Recep Sezer, "İlimizdeki ve bazı ilçelerimizdeki meslek liselerimizden toplam 49 öğrenci ile 7 refakatçi öğretmen kendi alanlarında 12 Nisan - 09 Mayıs 2010 tarihleri arasında staj yapacak. Bu proje vesilesiyle hem öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin ufukları açılmış olacak, hem alanları ile ilgili yeni teknolojiler tanıma imkânına kavuşacak, hem de okullarını bitirdikten sonra ilimizin aranan kalifiye eleman ihtiyacını karşılamış olacaklar" diye konuştu.

Sezer, projelerinin toplam bütçesinin 120 bin Euro olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Proje bütçesi itibari ile de Ulusal Ajans'ın finanse ettiği en büyük projelerden biri olmuştur. Ben başta proje koordinasyon biriminden sorumlu müdür yardımcımız olmak üzere proje koordinasyon ekibinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra proje koordinasyon ekibimizden daha çok projeler bekliyorum. Katılımcı öğretmen ve öğrencilerimize güle güle gidin, sağlıcakla dönün diyorum."