BIST 10.067
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.434,55
HABER /  DÜNYA

Bahçeli'den Kosova çıkarması

MHP lideri Devlet Bahçeli ve beraberinderi heyet Balkan turu kapsamında bugün Kosova'ya geçtiler.

Abone ol

Balkan Savaşı'nın 100'üncü yılı münasebetiyle başlayan Balkan Gezisi kapsamında Yunanistan ve Makedonya temasları ardından Bahçeli ve beraberindeki heyet bugün Kosovalı Türklerin çoğunlukta yaşadığı Prizren'e geldiler.

Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ve KDTP milletvekilleri tarafından karşılanan Bahçeli ve beraberindeki heyet, KDTP merkezinde parti temsilcileriyle bir araya geldiler.

YAĞCILAR, BAHÇELİ'DEN ÇİFTE VATANDAŞLIK KONUSUNDA DESTEK İSTEDİ

Kosova Demokratik Türk Partisi'nde (KDTP) Genel Başkanı ve Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar tarafından kabul edilen Bahçeli'ye Yağcılar, KDTP'nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kosova'nın bağımsızlığı sürecinde Türkiye Cumhuriyeti'nin sunmuş olduğu desteklerden dolayı teşekkür eden Yağcılar, Kosova'da yaşayan 20 Bin'in üzerinde Kosovalı Türk için çifte vatandaşlık konusunda destek istedi.

BAHÇELİ, 'KOSOVALI TÜRKLER ANA YURDUN GÜZİDE EVLATLARISINIZ, HİÇBİR ZAMAN YALNIZ DEĞİLSİNİZ'

Yağcılar'ın konuşmasının ardından sözlerine 'Çok muhterem soydaşlarım' diyerek başlayan Bahçeli, Balkan Savaşı'nın 100'üncü yılı münasebetiyle başlattıkları Balkan Gezisi kapsamında Kosova'da bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluk ve heyecanı dile getirdi. Kosova'nın bağımsızlık ilanından sonra Türkiye ile Kosova arasındaki hem diplomatik hem de siyasi, soysal ve ekonomik seviyede ilişkilerin her geçen gün arttığını vurgulayan Bahçeli, KDTP'nin Kosova'nın bağımsızlığı sonrası söz sahibi olmasının kendilerine büyük bir gurur verdiğini vurguladı.

'Kosova'da yaklaşık 20 binin üzerinde nüfusumuz bulunmaktadır' diyen Bahçeli, 'Bu nüfusun kendi kimliğini koruyarak burada varlığını devam ettirebilmesi açısından çok önemli hizmetler sunulduğunu biz daha evvelden de görmekteyiz. Bu bakımdan bütün arzumuz Kosova ile Türkiye arasındaki bu siyasi, ekonomik ve sosyal ilişkilerin daha da güçlenerek devamını sağlamaktır. Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri bu ilişkileri en üst seviyede karşılıklı ziyaretlerle sürdürmektedir ve şuan için önemli gelişmeler olduğunu biliyoruz. Bundan sonrada devam edeceği inancındayız' şeklinde konuştu. 'Sizler ana yurdun güzide evlatlarısınız' diyen Bahçeli, 'Hiçbir zaman yalnız değilsiniz. Sizlerle Türk milleti her zaman beraberdir. Size barış ve istikrar içerisinde, huzur içerisinde bütün siyasi, ekonomik ve kültürel faaliyetlerinizin devamını diliyorum' ifadelerini kullandı.