BIST 10.166
DOLAR 32,24
EURO 35,00
ALTIN 2.451,74
HABER /  POLİTİKA

Bahçeliden kongre daveti

MHP kongre hazırlıklarını tamamladı. Bahçeli, partililere ve delegelere şu çağrıda bulundu.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 19 Kasım Pazar günü yapılacak 8. Olağan Kurultayı'na yönelik hazırlıkların tamamlandığını bildirdi. Bahçeli, ''Büyük Kongremize, yüksek iradelerini göstermek üzere üst kurul delegelerimizin tamamını, bu iradeye katılmak ve paylaşmak üzere bütün dava arkadaşlarımızı ve bu kutlu güne tanık olmak üzere Türkiye'nin her yöresindeki aziz vatandaşlarımı davet ediyorum'' dedi. Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada kurultayın yalnızca MHP açısından değil aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği bakımından da büyük önem taşıdığını belirterek, şunları kaydetti:

''Tek başına iktidar hedefine doğru yol alan Milliyetçi Hareket Partisi'nin 8. Olağan Büyük Kurultayı'nın, çok yüksek bir katılımla ve muhteşem bir heyecanla partimizin onurlu tarihine yakışır bir şekilde icrasına yönelik hazırlıklar tamamlanmıştır. Kongremiz, 2023 yılında 'lider ülke Türkiye' hedefine giden sürecin yapı taşlarının döşeneceği 'milli şahlanış ve kararlılık toplantısı' olacaktır. Kongrede tecelli edecek yüksek irade, Milliyetçi Hareket Partisi'ni 'tek başına iktidara' taşıyacak seçim sürecini ve 23. dönem parlamento yapısını şekillendirecek kadroların oluşumunu da sağlayacaktır. Bu kongre, sadece partimize ilişkin konularda ülkücü iradenin tecellisi ile sınırlı kalmayacak, aynı zamanda aziz milletimizin geleceğini de çok yakından ilgilendirecek milli bir kararlılığın ve duruşun ortaya konulmasına sahne olacaktır.''

TARİHİ SORUMLULUK
Bahçeli, Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi olmak gibi tarihsel bir sorumluluğa katılarak kongre heyecanını yerinde yaşamanın, her milliyetçinin, vatanseverin ve ülkücünün milli görevi olduğunu belirtti. Bahçeli, ''Cumhuriyetin kuruluşu ile taçlanan milli mücadelenin yapıldığı dönemlerde, Anadolu'nun nezih beldelerinde gerçekleşen ve sonuçları itibariyle bizlere muhteşem bir gelecek hazırlayan tarihi toplantıların günümüzdeki bir benzerini, demokratik gelenek içinde huzur ve barış ortamında gerçekleştirerek milletimizi kucaklamak amacındayız'' dedi. Büyük kurultayın, sevgi ve saygıya dayalı, demokratik bir yarışma ve siyasal bir rekabet ve heyecan içinde gerçekleşeceğini ifade eden Bahçeli, kurultayın partisinin geleceğimizde söz sahibi olmak isteyen Türkiye Sevdalıları için müstesna bir buluşma ve kucaklaşma vesilesi olacağını vurguladı.

Bahçeli, ''Türkiye ve Türk milleti için hayati önem verdiğimiz bu tarihi kongremiz, asil dava arkadaşlarımıza yakışır bir olgunluk, disiplin ve vakar içinde; Türk milletinde heyecan ve umut, ihanet odaklarında kaygı ve karamsarlık uyandıracak mesajlarla yüklü olarak çok yüksek bir katılımla icra edilmelidir'' dedi. Kongreye gösterilecek yoğun ve yüksek ilginin, bir yandan milliyetçiliğin sesini tüm dünyaya yansıtacağını diğer yandan da ''Milliyetçi Hareket Partisi üzerinde oynanmak istenen küresel senaryoları boşa çıkartarak karanlık odakların gizli emellerine ağır bir darbe indireceğini'' belirten Bahçeli, kongrenin ''Ankara'dan kabaran bir coşku seli halinde tüm Türkiye'ye dalga dalga yayılacağını, dostlara güven vereceğini, hain ve işbirlikçilerde ise kaygı uyandıracağını'' ifade etti.

Bahçeli, kongrenin, ''büyük ve heyecanlı bir kaynaşmanın, millet sevgisi ile buluşmanın, güçlü ve lider Türkiye için yükselen umutların adresi'' olacağına inandığını belirterek, şu görüşlere yer verdi: ''Bu itibarla, bir tarihi şölen ortamında yapılacak olan büyük kongremize, yüksek iradelerini göstermek üzere üst kurul delegelerimizin tamamını, bu iradeye katılmak ve paylaşmak üzere bütün dava arkadaşlarımızı ve bu kutlu güne tanık olmak üzere Türkiye'nin her yöresindeki aziz vatandaşlarımı davet ediyorum.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin 'Tek Başına İktidar' kurultayını onurlandırınız ve kutlu geleceği birlikte oluşturmanın gururunu Türkiye sevdalıları ile beraberce paylaşınız. Milletimizin inanç ve kararını Türkiye'ye ve Dünya'ya haykırmak üzere, Başkentimiz Ankara'da buluşarak Türkiye'nin ve Türk milletinin geleceğinde söz sahibi olunuz. Bu vesile ile 19 Kasım günü gerçekleşecek çok anlamlı buluşmadan doğacak olan milliyetçi iradeyi aziz milletimize müjdeliyor, 8. Olağan Büyük Kongremizin devletimize, milletimize ve davamıza hayırlı olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyorum.''

8. OLAĞAN KONGRE
MHP'nin 19 Kasım Pazar günü yapılacak 8. Olağan kurultayında 1174 delege, partiyi 4 Kasım 2007'de yapılması beklenen genel seçime götürecek kadroları belirleyecek. Atatürk Spor Salonu'nda saat 09.00'da başlayacak kongrede delegeler, genel başkanın yanı sıra 70 kişilik Merkez Yönetim Kurulu ve 9 kişilik Merkez Disiplin Kurulu üyelikleri için de oy kullanacak. Iğdır, Elazığ, Artvin, Adıyaman, Muş, Tunceli ve Ardahan illeri, kongrelerini zamanında gerçekleştiremediği için büyük kongrede temsil edilemeyecek. Kırmızı ve beyaz renklerin hakim olacağı kongre salonuna, ''tek başına iktidarı vurgulayan'' pankartlar asılacak. Salon güvenliğinin polis tarafından sağlanacağı kongrede partinin tayin edeceği görevliler, davetlilere yardımcı olacak.