BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,09
ALTIN 2.466,08
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den Davutoğlu'na sert uyarı!

MHP lideri Bahçeli, Davutoğlu'nun Barzani'nin ayağına gittiğini söyleyerek hükümetin Kuzey Irak politikasını eleştirdi.

Abone ol
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Barzaniyle görüşmesine tepki gösterdi. Barzani'yi Türkiye'nin ayağına çağırması gerektiğini söyleyen Bahçeli, uyarının Ankara'da yapılması gerektiğini ifade etti.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Akademililer Birliği tarafından Bolu’daki Hıghway Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Burada yaptığı konuşmada Hakkari’de şehit olan 6 asker 2 korucuya rahmet dileyen Devlet Bahçeli, terörün Türkiye'nin milli devlet anlayışını ve toprak bütünlüğünü açıkça tehdit edebilecek boyuta geldiğini iddia etti.

AKP CESARETLE ADIM ATARSA YANLARINDAYIZ
 
Konuşmasında Ak Parti’nin etnik temelli bölücü faaliyetleri ortadan kaldırması için cesaretle adım atması gerektiğini belirten Devlet Bahçeli, hükümetin etnik temelli bölücü faaliyetleri tamamen ortadan kaldıracak ve kökünü kazıyacak adımları MHP olarak destekleyeceklerini söyledi.

Türkiye’nin 4 ayaklı bir bağımsız devletin oluşumu süreci içerisinde sıraya konmuş bir ülke olduğunu açıklayan Bahçeli, şunları söyledi:
 
"Türkiye’de, demokrasi ve özgürlük gibi insan hayatının ulaştığı önemli kavramların arkasına saklanarak Türkiye’nin bölünmesine göz yumabilecek gaflet, bugün için ihanet çizgisine girdi. Bu önemli süreci hep birlikte yaşıyoruz. Bazı yanlışlardan, dışa bağımlı hareketlerden, aşağılık kompleksi taşıyan davranışlardan uzak kalmalıdır. Kimdir Barzani? 21’inci yüzyılda lider ülke olan Türkiye’nin Dış İşleri bakanı Barzani’nin ayağına gider mi? Türkiye, Barzani denen peşmergeyi Türkiye’ye çağırmalı, aklına başına almasını söylemelidir. Böyle davranışlar her gün yeni bir insanımızın ve Mehmetçiğimizin hakkın rahmetine kavuşmasına vesile olmaktadır. Artık buna dur deme zamanıdır."

ERDOĞAN'A UYARI 
 
Başbakan Erdoğan’ın gelişi güzel davranışlardan vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Devlet Bahçeli, "Gündem değişikliğine ihtiyaç yok. Türkiye’nin gerçeklerini konuşmaktan çekinerek, yalan yanlış konularla gelecekteki bazı sorunları bugüne taşıyarak Türkiye’nin gündemini kimse saklamamalıdır. Başbakan Erdoğan milletimiz sizden bunu bekliyor. Artık gelişi güzel davranışlardan vazgeçin. Tedbirleri almanın cesareti ile bölücü unsurlarla militan temelli insanlarla uğraşmak yerine, onları besleyenlerin kaynağını kurutmak suretiyle önce kandile Türk bayrağı dikilmelidir" dedi.
 .