BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,84
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den Barzani'ye kurşun sözler

MHP lideri Bahçeli, Barzani yönetimindeki peşmergeyi terör odağı olarak nitelendirdi!

Abone ol

Balıkesir Belediyesi'nin toplu açılış ve temel atma törenine katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den terör örgütüne uyarı! "Yapılan kalleş saldırılar, milletçe sabrımızı taşırmak üzeredir" diye konuşan Bahçeli, Irak'ın kuzeyindeki Barzani liderliğindeki peşmergeleri, terörün odağı olarak niteledi. Örgütün Türkiye'deki siyasi uzantılarını da uyaran MHP lideri, Türkiye'yi teröre karşı tek yumruk olmaya çağırdı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Balıkesir Belediyesi tarafından düzenlenen toplu temel atma ve açılış törenine katıldı. Bursa'dan karayolu ile Balıkesir'e gelen Bahçeli, ilk olarak MHP İl Başkanlığı ve belediye başkanlığını ziyaret etti. Bahçeli, basına kapalı yapılan ziyaretlerden sonra Balıkesir Belediyesi tarafından Kurtdereli Spor Salonu'nda düzenlenen törene katıldı.

"TÜRK MİLLETİ GEREKLİ DUYARLILIĞI GÖSTERMİŞTİR"

Konuşmasında Van'da yaşanan deprem felaketi ve terör saldırılarına da değinen Bahçeli, Türk milletine başsağlığı diledi. MHP lideri Devlet Bahçeli, şöyle devam etti:

"Türk milleti el ele vererek Van'daki enkazı kaldırmak ve açılan yaraları tedavi etmek için gerekli duyarlılığı göstermiştir. Yapılan yardımlar bunun göstergesidir. Türkiye bir bütündür ve doğusu ile batısı ile yaşanan tüm acılar acımızdır. Her aile bir aileye, her anne bir anneye, her baba bir babaya, her genç bir gence, her çocuk bir çocuğa kardeşlik ruhuyla el verirse bir hacmi ve boyutu ne olursa olsun her türlü sıkıntıyı aşarız, her güçlüğü yeneriz."

"TERÖRLE MÜCADELE ARTMALI"

Son günlerde yaşanan terör saldırılarına da değinen Devlet Bahçeli, Çukurca'daki terör vahşetinin sonrasında da saldırıların devam ettiğini söyledi. Hükümetin terörle mücadelede kararlılığının devam ettirmesini isteyen Bahçeli, terörün odağı olan Irak'ın kuzeyindeki peşmerge yönetimine gerekli dersin verilmesi gerektiğini söyledi. Bahçeli şöyle konuştu:

 "PKK'yı terör örgütü görmediklerini itiraf eden Irak'ın kuzeyindeki peşmerge yönetimine halen dersi verilmedi. Fitnenin başı oradadır. Canileri himaye eden, koruyup üstümüze salan bataklık oradadır. Terör örgütünün kampları, inleri peşmerge reisinin kontrol ve gözetimindedir. Partimizin ısrarla söylediği, Milli Güvenlik Kurulunca da sonunda kabul edilen Irak'ın kuzeyindeki terörist mevcudiyeti bitirilmeden bize rahat yüzü yoktur. Terör şebekesi, arkasında duran unsurlar, siyasetteki uzantıları, canilere kol kanat geren mihraklar, Türk milletinin azametiyle tanışmalıdır"