BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,01
ALTIN 2.318,81
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den AK Parti'ye Davutoğlu uyarısı

MHP lideri Devlet Bahçeli bir kez daha Cumhur İttifakı'na ilişkin fitne uyarısı yaptı, tüm bunlara rağmen MHP'nin yoluna devam edeceğini söyledi. Bahçeli, AK Parti'nin seçimlerden sonra Ahmet Davutoğlu'nun hatasına düşmemesi uyarısında bulundu.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'nin adayı Muharrem İnce'nin meydanlarda kendisine yönelik sözleriyle ilgili konuştu "Eğer 81 milyonun cumhurbaşkanı olacaksa bu bir eksiğiyle olacaktır" diye konuştu. Cumhurbaşkanı adayının tüm vatandaşları kucaklaması gerektiğini belirten Bahçeli, MHP'nin oylarını düşük gösteren anketlere ise tepki gösterdi.

Devlet Bahçeli dün akşam Habertürk TV, Show TV ve Bloomberg HT ortak canlı yayınında sorularını cevapladı. Erken seçimlerin gündeme gelmesiyle birlikte tartışmanın kaoasa yol açabileceği endişesiyle net bir kararın verilmesi gerektiğini belirten Bahçeli, kararın da bu süreçte alındığını kaydetti.

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından bazı satır başları:

"Kamuoyunda çok tartışılıyor, önüne gelen yorumlar getiriyor. Her akşam televizyonda çok farklı yorumlar getiriliyor. Ben bunların hepsini takip ediyordum. Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı sorunları çözebilme yeterliliğini kaybetmesine vesile oluyor. Türkiye'de yeni bir sisteme geçiş süreci var. Bu tartışmaları, kutuplaşmaları, krizleri önlemek için erken seçim zaruret haline geliyor.

''BÜROKRASİ KENDİSİNE MENFAAT YARATIYOR''

MHP'nin bünyesinde değişik alanlarda değişik kişiler tarafından fitne yayarlar. Bunları boşuna mı destekliyorsunuz, şuyumuz var... Her dönemde bürokraside de bulunanlar ve yeni dönemde de bürokraside olmak isteyenler 'ülkeyi ancak bu durum kurtarır' diyerek kendilerine menfaat yaratıyorlar. Sayın Recep Tayip Erdoğan'ı destekleyeceğimizi ifade etmişiz. Hal böyle olunca yürütmenin başı seçildiği takdirde Recep Tayyip Erdoğan'dır. TBMM içerisinde güçlü bir MHP olmasını istiyoruz. Hükümeti nasıl kuracaksa kurar, o onun işi. Ahmet Davutoğlu'nun hatalarını yaparlarsa her şey biter. Tuğrul Bey'e teklifte bulundu. Meral Akşener kabul etmediklerini ifade ediyorlar. Ne yapacağız biz, bu kadar mücadele veriyoruz. Bir değerli gazeteci 'bunlar hazine yardımı almak için böyle bir ittifaka girdiler, barajı aşamayacak korkusuyla böyle yapıyorlar...' dedi. Bunları da söylemeyen kalmadı. Biz ne yapacağız, girdiğimiz yolda devam edeceğiz.

''AK PARTİLİ ADAYLAR CUMHURBAŞKANI'NIN ADAYLIĞINI KONUŞMUYORLAR''

Cumhur ittifakında nifak uyarım Ak Parti adaylarına yöneliktir. Ak Parti Kayseri'deki istişare ve toplantımızda kullandığımız bir kelimedir. O AK Parti adaylarına yöneliktir. AK Parti'nin bunu bilmesi ve görmesi lazım. MHP'nin oradaki temsilini sürekli eleştiriyorlar. Başka türlü söylemler kullanıyorlar. Ama sayın Cumhurbaşakanının adaylığını konuşmuyorlar. Bir tanesi daha var MHP'nin büyük kurltayında MHP'nin cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan dedim. Yapılan konuşmalarda 'bir MHP'yi neden taşıyalım, güçlü bir AK Parti'yi yaratalım.' Hiç ağızlarından cumhurbaşkanı adayı çıkmıyor. Bunlar her yerde 3-5 tane var.'' dedi.

''CUMHUR İTTİFAKI'NDAN AVRUPA VE ULUSLARARASI ÇEVRELER RAHATSIZ''

Bahçeli ''Bu ittifakın varlığından çok büyük oranda uluslararası Avrupa ve bazı çevreler rahatsız oluyor. Dağılsın, parçalansın, bunları birbirine düşürebiliriz. Saygıyı elden kaybetmeden yaptığımız eleştirilerdir. O gün ne demişsem hepsinin altında benim imzam vardır. 15 Temmuz farklı bir olay. 'Önce ülkem ve milletim, sonra partim' ilkesinden hareket ettiğimizde Türkiye'yi yöneten kurumlara destek sağlamak zorundayız.

İTTİFAK ARASI KOALİSYON VE MECLİS'TE UZLAŞI

Bu cumhurbaşkanının, herhangi bir siyasi parti ve onun genel başkanı ile cumhurbaşkanının, yetkisini paylaşması gibi bir anlayış söz konusu değil. Meclis'te uzlaşı içerisinde faaliyetlerimi sürdürürken, beklenen orana ulaşamadıysa bir takım faaliyetlerini yerine getirebilmesi için destek arayabilir. Bu koalisyon değil bir uzlaşma, işbirliği olabilir. Koalisyon yapması söz konusu olamaz.

''ANKET ŞİRKETLERİNE YASA ÇIKARILMALI''

303'in altında olursa meclis bir çözüm yolu bulur. Cumhurbaşkanı da kendisi de çözüm bulabilir. Memleketi kaosa götürmek olmaz. Güçlü bir meclis güçlü bir MHP böyle bir durumda Meclis'te olursak sorun kalmaz. Şu şöyle olursa diye yorum getirmek mümkün değil. Halk hangisine oy verecek, o oylar nasıl dağılacak bunlar belli değil. Erken tahmine gerek yok. MHP'ye baraj sorunu diyen kamuoyu araştırmacılarına sesleniyorum bizim günahımız nedir, biz ülkeyi seviyoruz, milletimizle beraber olmayı destekliyoruz . Terörü destekleyenlerin barajı geçmesi için her türlü çabayı gösteriyorlar.''