BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.307,42
HABER /  GÜNCEL

Bahçeli Twitter'da 'bizim acıklı hikayemizi' paylaştı!

Devlet Bahçeli, Twitter'da şehit düşen güvenlik görevlilerinin çocuklarının fotoğrafları ile birlikte çarpıcı paylaşımlarda bulundu.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, twitter hesabından Doğu ve Güneydoğu'daki operasyonlarla şehit düşen güvenlik görevlilerinin çocuklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Gelen şehit haberlerinin ardından şehit törenlerinde gözyaşı döken şehit çocuklarının fotoğraflarını da paylaşan Bahçeli "Her gün şehit haberi alıyoruz. Peki çocukları ağlayan bir ülkenin hayat damarlarının kuruduğunu biliyoruz mu?" diye sordu. 

İSTİSMAR YORUMLARI

Bahçeli'nin şehit çocuklarının fotoğraflarına yer verdiği paylaşımları Twitter'da bazı eleştirilere de hedef oldu. MHP liderinin şehit çocukları üzerinden suistimalde bulunduğu yorumlarına karşın Bahçeli'nin tweetleri yoğun şekilde paylaşıldı.

Bahçeli şu ifadelere yer verdi: 

"Ağlamak gülmek kadar insani ve doğal bir haldir. Bazen kitaplar dolusu bilgi dahi bir damla gözyaşı kadar etkili olamaz. Ve insan ağlar. Küçük bir kaynaktan doğup nehirlere, oradan okyanuslara karışan sular neyse, göz pınarlarından hüzünle yanaklara düşen yaşlarla da aynısıdır. Kimi zaman mutluluktur gözyaşlarına yataklık yapan, kimi zaman da katmerli dert ve acıdır gözyaşlarını teşvik eden. Dudaklar yalan söyleyebilir, ama gözler dürüsttür, içtendir, gerçeği gizleyemez. Hele keder çöktü mü yüze, kelimeler kifayetsiz kalır. Her gün şehit haberi alıyoruz.

Peki çocukları ağlayan bir ülkenin hayat damarlarının kuruduğunu biliyoruz mu? Tek bir gözyaşı ne çok şey anlatır değil mi? Adeta kurşundur, ciğerleri deler de geçer. Çocuktur deyip geçmeyin, şehit babasının arkasından döktüğü yaşlar tonlarca ağırlıktadır. Her zaman ağlamak için gözyaşına gerek yoktur. Bakışların da ağladığı olur, hasretle bir dokunuş gönülleri yakar.



'KALDIR BAŞINI EVLADIM, BU KÖRPE YAŞTA NİCE FELAKETE DAYANDIN'

“Şehit de olsa babaya veda ne zordur, sanki dağ devrilmiştir. Anlayana, uzaktan mahzun bir bakış ne çok şey anlatır. Ya ananın sızısına ne demeli? Ya ananın yürek yangınını nasıl söndürmeli? Ağlama yavrum, bırak seni bu hale getirenler ömür boyu ağlasın. Sil gözyaşlarını, senin hesabını soracaklar yanındadır. Kaldır başını evladım, bu körpe yaşta nice felakete dayandın. Artık sıra sorumlulardadır. Mazlum durma yavrucak, büyüdüğünde göreceksin seni yetim bırakanlar, buna sebep olanlar kaçacak yer arayacaklar.

İşte bunlar bizim acıklı hikayemiz. İşte bu manzaralar bizim sükut etmiş gerçeklerimiz. Hendek açmışlar, pazarlık yapacaklarmış, vız gelir. Yiğit her zaman düştüğü yerden kalkar. Hain ise yükseldiği yerden değil düşmek, yere çakılır. Bu da uzun sürmeyecektir. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Muhterem ailelerine, eşlerine, yavrularına sabır ve başsağlığı temenni ediyorum. Acıları acımız, alınacak intikamları sözümüz olsun."