BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,55
ALTIN 2.381,41
HABER /  GÜNCEL

Bahçeli öyle bir fıkra anlattı ki vekiller koptu!

Bahçeli dün esprili günündeydi. Önce Rıza Sarraf'ın kendisine açtığı davayı yorumladı sonra vekillerine fıkra gibi bir olay anlattı.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ÖZEL

Pazartesi günü olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu'nda, 4 eski bakanla ilgili soruşturma önergelerinin görüşmeleri salı sabahı 6'ya kadar uzadı...

Mecliste sabahlayan vekiller uykusuzluğa rağmen enerjilerinden bir şey kaybetmediler. Dün gazetecilerle sohbet eden ve günün esprisini patlatan Bahçeli, Genel Kurul'da sabahlayan tek liderdi. Bahçeli Reza Zarrab'ın kendisine "şarlatan" sözü yüzünden dava açmasını "Devlet'i soymaya alışmışlar" diyerek yorumlayınca gazeteciler arasında gülüşmelere neden oldu.

Genel Kurul'a ara verildiğinde vekilleriyle sohbet eden ve zaman zaman anlattıklarıyla onları güldüren Bahçeli bir ara yanında bulunan Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan ve Kayseri milletvekili Yusuf Halaçoğlu'na bir fıkra anlatınca vekiller Genel Kurul salonunda kahkahayı patlattı.

1012586_628530037233419_531399878591340851_n.jpg

Peki, MHP lideri Bahçeli ne anlattı da vekiller böyle güldü? MHP Kocaeli milletvekili Lürfü Türkkan Bahçeli'nin anlattığı fıkrayı İnternethaber'le paylaştı.

İşte Bahçeli'nin anlattığı fıkra:

Rıza Sarraf için, çok zengin, çok hayırsever iş adamı diyorlar ama bakıyorsunuz vergi listelerinde adamın adı yok. Ama hayırsever iş adamı bir adama 100 milyon dolar veriyor, öbür adama 10 milyon dolar veriyor, başka bir bakana 500 bin dolar veriyor. Bir zamanlar Türkiye'de hayali ihracat furyası vardı, insanlar hayali ihracat yapıp, KDV'yi alıyorlar, şirketleri de işsiz güçsüz insanların üzerine kuruyorlardı.

Adamın biri bir hayali ihracat firmasını ayyaş, berduş bir adamın üstüne kurmuş, tabi adamın bundan haberi yok. O zamanın parasıyla 112 bin lira vergi borcu çıkmış ve maliye arayarak adamı bir şekilde bulmuş. Adama gidip "senin borcun var" diyorlar, adam haliyle şaşırıyor, "ne borcu" diye soruyor. " 112 bin lira vergi borcun var" diyorlar. 

Ayyaş adam, çok şaşırmış bir halde kafayı kaldırıp, sağ elini de kalbinin üzerine koyarak, "Borcum borç eyvallah ama ben borcu nasıl yaptım onu anlatın bana" diyor."