BIST 9.571
DOLAR 32,48
EURO 34,57
ALTIN 2.477,08
HABER /  GÜNCEL

Bahçeli: Erdoğan’ın hayalleri suya düştü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Recep Tayyip Erdoğan yüzde 57 ile 58 ile cumhurbaşkanı olarak parlamenter seçimi başkanlık sistemine çevi...

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Recep Tayyip Erdoğan yüzde 57 ile 58 ile cumhurbaşkanı olarak parlamenter seçimi başkanlık sistemine çevirme hayalleri suya düşmüştür” dedi.
Seçim sonrası ilk değerlendirmeyi yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, açıklamalarından ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.
Bir gazetecinin, “Seçimlerde oy oranının düşmediğini ifade ettiniz. Ama oylarda bazı bölgelerde düşüş oldu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusuna Bahçeli, “Bunu kesin olarak izah edebilecek bir bilgiye henüz kamuoyu sahip değildir. Bu konuda erken yorum yapanlar ise zaten Recep Tayyip Erdoğan’ın hizmetkarlarıdır” diye konuştu.
Yerel seçim sonuçları ile karşılaştırmak doğru olur mu? MHP oy oranının fazla olduğu 5 ilden Recep Tayyip Erdoğan’ın ismi çıktı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Sorusuna Bahçeli, “Çok doğru sözler söylediğinizi zannediyorsunuz. Ama doğru, Recep Tayyip Erdoğan’ın aldığı oy ile mahal idareler seçimlerindeki aldığı oy arasındaki eksi farkı görmektir” cevabını verdi.
MHP’nin bundan sonra Çankaya ile arası nasıl olacak? sorusu üzerine Bahçeli, “MHP olarak devlete olan saygısı her zaman geçerli olandır. Fazla samimi olmayacağımızı, resmiyet ve hususiyeti ayıracağımızı ve mesafeli kalacağımızı bilmenizi isterim. 17, 25 Aralık’tan aklanmadan resmi görüşmeleri sıcak bir iklime çekemeyiz” şeklinde konuştu.
Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nu değerlendiren Bahçeli şöyle konuştu:
“Kamu araştırmalarına baktığımız vakit Sayın İhsanoğlu başarılı. Başarısız olan Erdoğan, Konar’a bakın Anar’a bakın diğerlerine bakın hepsini yüzde 53 ile yüzde 57 arasında Recep Tayyip Erdoğan’a şans veriyorlardı. İhsanoğlu’na ise yüzde 37-38 veriyorlardı. Demek ki doğru olanı kamuoyu araştırmaları arasında İhsanoğlu olmuştu. Recep Tayyip Erdoğan yüzde 57 ile 58 ile cumhurbaşkanı olarak parlamenter seçimi, başkanlık sistemine çevirme hayalleri suya düşmüştür.”
Seçimlerin ardından YSK’na itirazınız olacak mı? sorusuna Bahçeli, “Çok sayıda itiraz şuanda başlamıştır. Seçimlerde ufak tefek olaylar olmuştur ama itiraza sebep teşkil edecek çok vardır. Zannediyorum, bunlar yarından itibaren devreye girmiş olacak” dedi.
HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş’ın aldığı oy oranını da değerlendiren Bahçeli, “Tercih edilmiştir. Belli bir oranda da sayıları artmıştır. Bunu yüksek bir başarı olarak, bölücülüğe hizmet eden bir anlayışa götürmek doğru değil” diye konuştu.
(İHA)