BIST 10.004
DOLAR 32,34
EURO 34,75
ALTIN 2.431,13
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli Erdoğan'a ilk kez böyle ağır konuştu

MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında AK Parti'yi sert bir şekilde eleştirirken, BDP ve AK Parti için ağır sözlerde bulundu.

İşte konuşmasından satır başlıkları:

TARİH KİMİ BEDDUALARLA ANACAK?

''Başbakan’a göre, Sayın Başbuğ’un tutuklanmasıyla Türkiye’de demokrasi, millet iradesi güç kazanmıştır. Ek olarak da yargı hiçbir baskı olmadan, hiçbir etki altında kalmadan korkusuzca görevini yerine getirmiştir. Başbakan Erdoğan’ın ileri sürdüğü tez ve mülahazalar bu şekildedir. Bu gerçekler ışığında cevabını aradığım ve aslında doğru şıkkı tek olan sorum şu olacaktır:

Tarih asıl kimi affetmeyecek, Türk milleti kimi bedduayla hatırlayacaktır? Başbakan bu sorunun cevabını verebilecek midir? Yoksa altından kalkamayacağı yeni bir şeref polemiğiyle işi yokuşa mı sürecektir? Türk Silahlı Kuvvetleri bugün terör örgütü, genelkurmay başkanları da teröristbaşı olarak alçakça suçlanıyorsa bunun gerisindeki zanlı ve müstehzi ifadelerle ellerini ovuşturan failler bellidir.

Adalet ve Kalkınma Partisi ile işbirlikçilerini gören, tanıyan ve bu zamana kadarki icraatlarının bilincinde olan herkes siyasallaşmış yargı yoluyla Türk ordusunu köşeye sıkıştıran nankörleri, riyakârları ve helale yüzünü dönen gafilleri ayırt edebilecektir.''

AK PARTİ BDP'NİN KLONLANMIŞ HALİDİR

''İmralı canisi Başbakan’ın yeni gözdesi, yeni sırdaşı ve yeni ortağı olarak gittikçe sivrilmektedir. Umutlar milletimizin kanını döken caniye bağlanmaktadır. Bebek katilinden sihirli dokunuşlar, tılsımlı sözler, esrarengiz yöntemler beklenmektedir.
Bölücü terörün siyasetteki uzantısı olan BDP ise, AKP’yle bütünleşmekte, aynı karede elele pozlar vermekte, zaman zaman da mızıkçılık yapmaktadır. AKP ile BDP’nin yapışık ikiz olduğunu ifade ederken; ne kadar haklı olduğumuz, ne kadar yerinde bir tespitte bulunduğumuz bir kez daha anlaşılmış ve ortaya çıkmıştır.

Gelişmeler AKP’yle BDP’nin bunun da ötesine geçtiğini ispat etmiştir. AKP; tam olarak BDP’nin klonlanmış, PKK’nın genetiği değiştirilmiş değişik formatından başka bir şey değildir. Polise silah çekmeye teşebbüs eden, aklı ve gönlü dağda kalmış, fikri ve insan sevgisi kurumuş BDP’li sefiller Başbakan’ın yanında hizalanmış, yanında çözüm sırasına girmiştir.
Bu insaniyet ve merhamet yoksunlarının eğer ellerine fırsat geçerse ne yapacakları, hangi zalimlikleri gösterecekleri ve kinlerini nasıl kusacakları ortadadır. O kadar ki, BDP’li ırkçılar, AKP’den aldıkları yardım ve destekle Türk milletinin arasına nifak sokmak, fitneyi güçlendirmek için heyecan içindedirler. ''

GENEL AF İÇİN SON RÖTUŞLAR YAPILMAKTADIR

Referandum kartını tekrar gündeme taşıması da İmralı canisiyle bu hususta söz kestiğinin işareti olsa gerektir. AKP-CHP- BDP- PKK Türk milletini ayırmak, kimliğinden koparmak ve anılarından mahrum etmek için işbirliği halindedir. Her ortamda konuşmayı marifet sayan bir başbakan yardımcısı, AKP hükümetinin doğrudan doğruya PKK’yla görüştüğünü şüpheye mahal bırakmayacak ölçüde ikrar etmiş, bunu da korkusuzca seslendirmiştir. Bu çerçevede şerefsizlik bir kez daha adresini ve asıl sahibini bulmuş, yakasına asılmıştır.

AKP, silahlı bölücülerin taleplerini milletimize hazmettire hazmettire kabul ettirmek için olağanüstü bir çaba ve gayretin içine girmiştir. PKK’nın silahla yapamadığı ne varsa hükümet çözüm maskesiyle aşama aşama yerine getirmektedir. Ve milletimiz aldatılmaktadır. Çözülen terör değil, Türkiye Cumhuriyeti’dir.

Çözülen ağır bölücülük sorunları değil, tarihi ve sosyolojik mevcudiyetimizdir. Çözüm çağrıları altında; Türk devleti haraç mezat teslim edilmekte, vatanımızın ocağına incir ağacı dikilmekte, Türk milleti parçalanmakta ve bölücülük meşrulaştırılmaktadır. PKK’nın, sanki bir şey olmamış gibi, hatta tövbeye gelerek silah bırakacakmış iması hayâsızca yutturulmaya çalışılmakta, militanlara bizzat Başbakan tarafından her platformda güvenceler verilmektedir.

Sağduyu sahibi, milli duyarlılıklarından şüphe etmediğim AKP’ye oy vermiş değerli kardeşlerimle birlikte, vatansever özellikteki AKP’li milletvekili arkadaşlarım olan bitenlerden fazlasıyla rahatsızdır.

Başbakan Erdoğan PKK’ya pik yaptırtmakta, genel af için son rötuşları yapmaktadır. Görünen odur ki, PKK, AKP’nin sırtını yere getirmiş, Başbakan ve zihniyetinin üzerinde hiç hakkı olmayan Türk vatanına çözüm ve barış ambargosu koymuştur.

''PKK İLE BARIŞ AŞAMASINDAYDIM'' MI DİYECEK?

''Geçtiğimiz Cuma günü ABD büyükelçiliğine yapılan bomba saldırısı hepimizi üzmüştür. Bu saldırının zamanı çok dikkat çekici ve düşündürücüdür. Planlanan eylemler kolaylıkla hayata geçirilebiliyor. Türkiye sabotajların kol gezdiği bir ülke haline geldi.

Bunlar olurken hükümet nerededir? Büyük bir eylem olduğunda Erdoğan bunu nasıl cevaplayacak? PKK ile anlaşma aşamasındaydım ondan farketmedim mi diyecek?''

GAZZE'DE TÜRKMENLİLER'E YAPILANLAR YAPILSAYDI KIYAMET KOPARDI

''Malesef İran Türkmenler'inin çilesi bitmiyor. Türkmeneli'ndeki cinayetler ve katliamlar durmamakta. eçtiğimiz pazar günü Kerkük'te yine saldırıda 33 kişi hayatını kaybetti. Vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Türkmenler'e karşı düzenlenen saldırılar büyüyor. Kanlı eller Türkmen'leri yok etmeye çalışıyor.

Baskı, zulüm ile Türkmenler'i yok etmeye çalışılıyor. Özellikle Kerkük'te. Türkmenler'in mağruz kaldığı bu durum etnik katliamdır. Gazze'de benzer hadiseler yapılsaydı Erdoğan çoktan kıyameti koparmıştı. Neden Gazze'de yaşayan kardeşlerimiz insan da, periodik halde katledilen Türkmenler neden korunmuyor. Başbakan Erdoğan neden Türkmenler'i görmemekte. Şikayetlere neden kulaklarını kapatmakta.

Dışişleri Bakanlığı hiçbir zaman Türkmenler'i saymamış, onlar hakkında bir plan yapmamıştır. AK Parti hükümeti Türkmenler'e yapılanlara karşı sus pus oturuyor. Şimdi de Türkmenler'in silinmesi, peşmergeler tarafından katledilmesi söz konusu. Türk milleti buna izin vermeyecektir. Başbakan Erdoğan Türkmenler'in akan kanını durdurmak için her şeyi yapmalıdır.''