BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli: Erdoğan yanlış olduğunu kabul etmeli!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş'in mezarına ziyarette bulundu. Bahçeli ziyaret sonrası Suriyeli mültecilere vatandaşlık verilmesi teklifini eleştirdi.

Abone ol

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriyelilere vatandaşlık verileceği açıklamasını "Sayın Cumhurbaşkanı bunları kucaklamak açısından öyle bir ifade kullanmıştır. Ama yanlış olduğunu da kabul etmek durumundadır" sözleriyle eleştirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı nedeniyle Alparslan Türkeş'in mezarına ziyarette bulundu. 

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Suriyeli mültecilerden isteyenlere vatandaşlık verilecek" açıklamasına değindi.

Bahçeli, şunları söyledi:

"Komşu ülkelerde çok acımasızca yaşanan bir hayat var. Katliamlar oluyor. Bir başka ülkeye de sığınanlar var. Türkiye büyük bir ülkedir. Komşulardan gelebilecek taleplere karşı kapılarını açmış, ekmeğini paylaşmıştır.

Türkiye'de huzur içinde yaşamalarını sağlayacak hizmeti sunmuştur. Bunlar Türk milletine yakışır davranışlardır. Bunun yerine getirilmesine millet olarak destek verilir.

Fakat gelecekte hangi amaca yönelik olacağı üzerinde tartışmalar yapılacak konuda bunları vatandaşlığa alabiliriz denildiği vakit vatandaşlık kavramı çok farklı algılanmaya başlar. Sayın Cumhurbaşkanı bunları kucaklamak açısından öyle bir ifade kullanmıştır. Ama yanlış olduğunu da kabul etmek durumundadır."