BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli derbideki olaylar için ne dedi?

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda önceki gece oynanan Beşiktaş-Galatasaray derbisinde çıkan olaylar Bahçeli'nin gündemindeydi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, taraflar arasındaki çatışma ve kamplaşmaların Başbakan ve hükümetinin eseri olduğunu iddia etti.

"Sahalara ayar vermeye, seyircileri hizaya getirmeye çalışan iktidar, toplumun her kesimini birbirine düşürecek fitne ve dedikodu çarkını işletmiştir." diyen Bahçeli, derbide yaşanan olayları yazılı açıklamayla değerlendirdi:

"Dünkü üzücü ve son derece de düşündürücü hadiselerin toplumsal huzur ve barışımızı gölgelediği, sporun centilmenliğine ve rekabetine zarar verdiği meydandadır.

Yeşil sahalara siyaseti bulaştıran, taraftarları bloklaştırarak birbirine diş bileyen bir hale gelmesine iyice zemin açan AKP zihniyeti olanlardan birinci derecede sorumludur.

AKP TAKVİYELİ UNSURLAR

Hiç kimse Beşiktaş veya Galatasaray taraftarlarını ya da kulüp yönetimlerini suçlamamalıdır.

AKP takviyeli unsurlar, Gezi Parkı’ndan miras kalan çatışma bakiyesini sürdüren küçük bir azınlık bir bahaneyle ortalığı ayağa kaldırmış, ilkel ve ileri düzeyde vahamet dolu manzaraların yaşanmasına sebep olmuştur.

Spora şiddet karıştıran, dostluğu ve sportmenliği sabote eden hiç kimseye sıcak ve anlayışlı bakmamız mümkün değildir.

Fanatizmin, holiganizmin, gözü dönmüş çılgınlığın hiçbir türünü masum ve makul addetmemiz de düşünülemeyecektir. Kaybeden şüphesiz Türk sporu, üzülen tabiidir ki Türk milleti olacaktır ve olmuştur.

Fırsattan istifade ederek ezeli rekabeti savaşa çevirmek, sahaları işgal ve istilaya teşebbüste bulunmak ve malum sloganlarla etrafa saldırmak bir defa ülkemizin iflas ve hezimet tablosunu da teyit etmiştir.

Akıllardan uzak tutulmamalıdır ki, Yugoslavya’nın bölünmesinde futbol karşılaşmalarındaki düşmanca tutum ve ayrışmaların, taraftarlar arasındaki kin ve nefretin büyük payı vardır.

Bu itibarla spordaki bir kıvılcımın nerede duracağı, nerelere kadar ulaşacağı iyi hesaplanmalı, Başbakan ve hükümeti meseleye sorumlu ve samimi bir şekilde yaklaşmalıdır,

AKP'NİN TRİBÜNLERİ TERBİYE ETMESİ

AKP’nin tribünleri terbiye etme, taraftarları sindirme ve kulüpleri kuşatma utanmazlıkları durmazsa ve gerekli tedbirler “Spor’daki Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna” göre alınmazsa doğabilecek fatura herkes için ağır olacaktır.

Ayrıca hangi kulübün olursa olsun, genelde spora, özelde futbola gönül vermiş kardeşlerimizin sağduyulu, soğukkanlı ve sakin bir şekilde hareket etmeleri ve kışkırtmalara kapılmadan dirayetlerini muhafaza etmeleri toplumsal huzur bakımından elzemdir.

Türkiye Futbol Federasyonu da yakınlaşan ve yoğunlaşan sorunları ciddiye almalı, siyasi telkin ve yönlendirmelerden uzak durarak yürürlükteki mevzuata göre lazım gelen önlemleri devreye koymalıdır."

PAKET PKK'NIN YENİ BAŞARISI

Demokratikleşme paketine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Devlet Bahçeli, paketin, ‘PKK’nın zorla, baskıyla ve dayatmayla elde ettiği yeni bir kazancı, yeni bir başarısı’ olduğunu savundu. Her türden terörist örgütlerin provokasyonlarını Ankara’nın göbeğine kadar taşıdığını kaydeden Bahçeli, emniyet binalarına yapılan saldırıların buna örnek olduğunu belirtti. MHP lideri, “PKK’yla eylem ve hedef birlikteliği yapan, bölgesel ve küresel güçlerin tetikçiliğine soyunan farklı terör örgütleri de dikkate alınmak ve tavizlerden pay koparmak için sıraya girmişlerdir.” ifadelerini kullandı.