BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Bahçeli çok sert konuştu

Genel Başkan Devlet Bahçeli, çözüm süreci ve demokratikleşme paketine ilişkin hükümeti sert şekilde eleştirdi.<br/>MHP, İstanbul Kazlıçeşme ...

Abone ol

Genel Başkan Devlet Bahçeli, çözüm süreci ve demokratikleşme paketine ilişkin hükümeti sert şekilde eleştirdi.
MHP, İstanbul Kazlıçeşme Meydanı’nda düzenlediği “Demokrasi” temalı miting düzenledi. Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkmasıyla birlikte kalabalıktan “Vur da vuralım, öl de ölelim” sloganları yükseldi.
Bahçeli, konuşmasında, çözüm süreci ve demokratikleşme paketine ilişkin hükümete sert eleştiriler yöneltti. Erdoğan, ”Başbakan ve hükümeti demokrasiyi kuklaya çevirmiştir. Demokrasi ruhuna ayrı ne varsa AKP tarafından uygulanmıştır. 11 yıllık AKP dönemi demokrasinin kara devri, ayıplı dönemi, işgal ve esaret seneleri olarak tarihe geçmeye aday olmuştur. Başbakan Erdoğan, demokrasiye duyduğu hazımsızlığı, hoşgörü ve uzlaşmaya gösterdiği tepkiselliği her fırsatta gün yüzüne çıkarmıştır. Yozlaştırılan kasten yanlış yorumlanan demokrasi kardeşliğimizin dinamiti olarak seçilmiştir. Üstelik bölünmenin kutup başı olarak devreye sokulmuştur. Demokratikleşme hamleleri PKK’nın aklanması, temize çıkarılması ve taleplerinin karşılanmasına göz göre göre seferber edilmiştir. Demokrasi tehdit altındadır. Demokrasiyi pakete sıkıştıran, şüpheli paketlerin içine yerleştiren Başbakan Erdoğan eğer şartlar müsait olursa dar ağacına da çıkartmaktan, idam mangasının önüne koymaktan da kaçınmayacaktır” dedi.

"ŞUNU BİL Kİ..."
Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ı eleştirirken muhalefeti de hedef aldı. MHP lideri, “Sayın Erdoğan şunu bil ki İstanbul, seni ve pazarlık ortağın cani başını iyi tanımakta. Pis tezgahlarınızı iyi bilmekte ve oyunu bozmak için fırsat kollamaktadır. Bu dik ve sağlam duruşun özü ve hedefi de budur. İnanıyorum ki fetih ruhu bir kez daha ortaya çıkacak, Türk milletinin Türk vatanının önündeki AKP, BDP, CHP, PKK ve İmralı canisini yıkıp geçecektir” diye konuştu.
(İHA)