BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Bahçeli, Alpaslan Türkeş kavşağını açtı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Manisa’da yapımı tamamlanan Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı ve Manisa Kent P...

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Manisa’da yapımı tamamlanan Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı ve Manisa Kent Park’ın temel atma törenine katıldı.
Bir dizi ziyaret ve temel atma programı için Manisa’da bulunan MHP Genel Başkanı Bahçeli, yapımı tamamlanan Manisa-İzmir yolu üzerindeki Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı’nın açılışını yaptı. Bahçeli’ye açılışta MHP Manisa Milletvekilleri Sümer Oral, Erkan Akçay, genel merkez yetkilileri ve çok sayıda partili eşlik etti. Köprülü kavşağın açılış kurdelesini kesen Devlet Bahçeli, daha sonra partililer ile birlikte köprülü kavşağın başından sonuna kadar yaya olarak yürüdü. Yürüyüş sırasında Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Bahçeli’ye köprülü kavşak hakkında detaylı bilgiler verdi. Bahçeli ve beraberindekiler, Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı’nın açılışının ardından, 170 dönüm üzerine kurulacak olan Manisa Kent Park’ın temel atma törenine katıldı. Güzelyurt Mahallesi’nde gerçekleştirilen törende konuşan Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “ İçinde bulunduğu ekonomik dar boğazdan hızla kurtardığımız Manisa Belediyesi, tarihinin en büyük yatırımlarını vatandaşlarının hizmetine sunmaya başladı. Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne 23 milyon 541 bin TL harcayarak, Manisa Belediyesi tarihinin en büyük yatırımlarından bir tanesini bitim aşamasına getirdik. Yine biraz önce değerli devlet büyüğümüzün açılışını gerçekleştirdiği Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı’nı 13 milyon 98 bin TL’lik yatırımla kentimize kazandırdık. Şimdi de temelini attığımız bu 170 dönüm alan üzerine inşa edilecek olan Kent Park projemiz de 18 milyon 762 bin TL gibi bir bedelle ihale edildi. 300 iş gününde tamamlanmasını ön gördüğümüz bu projemiz hakkında kısa bir bilgi vermek istiyorum. Güzelyurt Mahallesi’nde Safran Deresi boyunca yer alan 170 bin metre karelik alanı kapsayan bu dev projemizin Manisa’nın gözde mekânlarından biri olacağını ve her yaşa hitap edeceğini düşünüyoruz. İçerisinde her türlü oyun aktivitesi yer alacak. Çocuklara yönelik oyun aletleri, çocuk kulüpleri, çeşitli branşlarda spor faaliyetlerinin yanı sıra dinlenme alanları ve kafeteryalar bulunacak. Ayrıca Safran Deresi yer yer genişletilerek gösteri havuzları yapılacak. Manisa’ya yakışır, doğayla iç içe güzel bir mekân olacağını düşündüğümüz Kent Park, halkımızın boş vakitlerini keyifli bir şekilde geçirmelerini sağlayacak. Aileleriyle birlikte vakit geçirecek mekân sıkıntısı çeken Manisalılar, kentin kalabalığından uzak ve toplu taşıma ile ulaşım mesafesinde nefes alabilecekleri bir alana kavuşacak. Bu anlamda kentimize yeni bir soluk, yeni bir yaşam alanı kazandıracak adımlardan bir tanesi olan temel atma töreninin kentimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Kent Park projemiz, Oto Terminal, Alparslan Türkeş Kavşağı gibi önemli ve büyük projelerimiz arasında. İnşallah iş bitim süresi olan 300 gün içinde projemizin açılışını yapmak nasip olur.” dedi.

“KENTİMİZİN KAZANIMLARINI, EKSİKLİKLERİNİ KÜÇÜK-BÜYÜK DEMEDEN YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞTIK”
Yaklaşık 4 yıl 6 ay sonunda Manisa’ya en iyi hizmetleri yapmaya çalıştıklarını kaydeden Başkan Ergün, sözlerine şöyle devam etti: “Manisa’yı yaşanabilir, insanlarımızın geceleri de gezebildiği, sosyal alanlarıyla farklı bir kent haline getirdik. Bu hizmetler karşılığında halkımızın mutlu ve memnun olması da bizim için manevi bir değer taşıyor. Bugün başkan yardımcılarım, daire müdürlerim ve sayısı bin 900’ü geçen personelimizle en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Bunu yaparken de şeffaf, hesap verebilir ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyen bir yönetim anlayışıyla hareket ediyoruz. Bildiğiniz üzere Manisa artık büyükşehir oldu. Bunun hayata geçmesiyle birlikte imkânlarımız dâhilinde ilçe, belde ve köylerimize hizmetler götürmeye başladık. Büyükşehir olduğumuzda bütçe gelirimiz 800 milyon ila 1 katrilyon civarında olacak. Bunun adaletli bir şekilde dağıtımını emin ellerin yapması gerekiyor. Bizler ‘Önce ülkem ve milletim, sonra partim’ diyebilen devlet büyüğümüzün yol arkadaşlarıyız. Bu bilinçle geçen sürede örnek belediyeciliğimizi ortaya koyduk. Yaptığımız örnek belediyeciliği inşallah yeni dönemde de yapmayı Allah bize nasip eder. Göreve geldiğimiz ilk günden beri makam sevdalısı değil, hizmet sevdalısı olduk. Halkımızla iç içe, şeffaf bir yönetim anlayışı ilkemizden taviz vermedik. Gücü elinde bulunduranların tehditlerine, küçümsemelerine boyun eğmedik. Kentimizin kazanımlarını, eksikliklerini küçük-büyük demeden yerine getirmeye çalıştık. İnşallah yeni dönemde 1 milyon 360 bin nüfusa da aynı hizmetleri, aynı şevk ve azimle vermeye devam edeceğiz.”
Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve beraberindekiler, temel atma butonuna basarak, 18 milyon 762 bin TL’lik Kent Park’ın çalışmaları başladı.