BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.396,17
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli 3 nedenle CHP'ye vuracak

CHP'deki değişim MHP'ye strateji değiştirtti. Bahçeli'nin hedefinde artık sadece AK Parti olmayacak.

Abone ol

"Yeni bir SHP olmasından endişe edilen" CHP de bundan sonra "karşı cephe"de. MHP, yeni propaganda döneminde, iktidar gibi CHP'yi de aynı sertlikle eleştirecek.

Sabah gazetesinden Uğur Becerikli, MHP kulislerini dolaştı. Partinin seçim döneminde izleyeceği yeni yol haritasını yazdı. Buna göre MHP'nin değişikliğe gitmesinde 3 neden var:

YÖNETİMDE VE SÖYLEMDE DEĞİŞİKLİK

"Bu nedenlerden en önemlisi, CHP yönetiminde ve söylemlerde yaşanan değişiklik. CHP'de, "milliyetçi" ve "ulusalcı" gibi tanımlamalarla dile getirilen, milli hassasiyetlerde gösterilen tepkiler sonucu doğan MHP sempatisi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı ile birlikte sona erdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve kurmayları, Kılıçdaroğlu'nun "Kürt politikası"ndan rahatsız oldu. Kılıçdaroğlu'nun Paris'te Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile görüşmesi ve Ahmet Kaya ile Yılmaz Güney'in mezarlarını ziyaret etmesi, MHP cephesinde "CHP yön değiştiriyor, SHP gibi oluyor" yorumlarına yol açtı. CHP'nin de "Kürt açılımına katılacağı şüpheleri" söylemi sertleştirdi. Bunun ilk sinyalleri ise "Dağdaki hainleri de ziyaret et" diyen Bahçeli'nin bayram mesajlarında kendini gösterdi.

'İKİ PARTİLİ SİSTEM KURMA PLANI' İDDİASI

CHP'ye yönelik tepkinin bir diğer nedeni ise "Global güçlerin Türkiye'de iki partili sistem kurmak istedikleri" iddiası. Bahçeli'nin de daha önce dile getirdiği "tasfiye planı" gereği, MHP baraj altında bırakılarak, Meclis'te AK Parti ve CHP'nin bulunduğu bir sistem kurulmaya çalışıldığına inanılıyor. Bu nedenle Bahçeli teşkilatına, "Merkez parti biziz, sağ parti biziz. Bunu seçmene anlatın" talimatı verdi.

CHP'NİN PAYANDASI PROPAGANDALARINI YIKMAK

Strateji değişikliğindeki üçüncü önemli neden ise "AK Parti teşkilatları tarafından seçmene, 'Bizim alternatifimiz CHP-MHP koalisyonudur' propagandası yapıldığı" iddiası oldu. Anadolu'da sağ seçmene "Ver oyunu MHP'ye, gitsin CHP'ye" şeklinde propaganda yapılması, MHP Genel Merkezi'ni rahatsız ediyordu. MHP, bunu da kırmak için CHP'ye yönelik eleştirilerini sertleştirerek sürdürecek ve yeniden "sağ-sol" ayrımını belirginleştirecek."