BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bağış'a göre daha oyun bitmedi

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gezi Parkı olaylarında hükümete karşı oynanan oyunu anlattı.

Abone ol

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti Gaziosmapaşa İlçe Başkanlığı'nın Gaziosmanpaşa Eğitim ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği danışma meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, Gezi olayları ile ilgili "Bu sadece Taksim'de olmadı. 24 saat içerisinde dünyanın 30 şehrinde, Türkiye'nin 78 şehrinde gösteriler başladı. Bütün bu yüz küsür gösteride aynı slogan, aynı pankart, aynı sembol, hepsinde aynı mesajlar ve hazır kurulu revir çadırları. Ful ameliyat yapabilecek teçhizatla donatılmış çadırlar. Kamyon kamyon sandviçler, sular ve çoluk çocuğa ücretsiz dağıtılan alkollü içecekler. Bu nasıl organizasyondur?" dedi.


Milletin gerçek evlatlarının memleketlerine sahip çıkmasının çekilemediğini, 4 haftada bu ülkeye yaşatılan gerginlik ve fitnenin yeni olmadığını, aynı durumların rahmetli Adnan Menderes ve Turgut Özal'a da kurulduğunu belirten Bağış, Menderes'in asıldığını, Özal'ın zehirlendiğini ifade eden Bağış, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı yedirmeyeceklerini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu olaylar ne zaman oldu biliyor musunuz? Cumhuriyet tarihimizin en başarılı ayını tamamlarken oldu. 2013 mayıs ayı Türkiye'nin IMF'ye son borcunun taksitini ödeyerek, IMF'ye borç vermek için müzakerelere başladığı aydır. Mayıs ayı eskiden hayal gibi gözüken 3. köprünün temelinin atıldığı ve devlete sıfır maliyetle yapıldığı aydır. 3. havaalanının yapılıp yapılmayacağına gücümüz yeterli mi yetmez mi? tartışmalarının son bulduğu aydır."

6 AY ÖNCE 200 BİN SAHTE TWİTTER HESABI AÇMIŞLAR

Gezi Parkı olaylarının başlama noktasının, PKK'nın Türkiye'den çekileceğini ilanı etmesiyle eş zamanlı olduğuna dikkat çeken Bağış,  "40 bin hayatın yok olmasına, 350 milyar liranın israf olmasına neden olan terör belası bitiyor. Bu, 'Türkiye'nin başına yeni bir bela yaratmamız gerekir' diyen iç ve dış düşmanların ortak kurguladıkları bir mekanizmadır. Bir sosyal patlama düzeneği kurdular. 6 ay öncesinden başlayarak 200 bin sahte twitter hesabı kurmuşlar. Hepsi çıkıyor ortaya. Bu hesaplar aracılığıyla bir bombardıman başlamış" dedi

BU NASIL BİR ORGANİZASYONDUR?

Bağış, polis, zabıtanın çadır yakmak gibi bir geleneği olmadığına dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Burada yanı başınızda bir takım olaylara şahitlik ettiniz. Gösteriler oldu, saldırılar oldu. Bu ülkede polisin ya da zabıtanın çadır yaktığını hiç duydunuz mu? İşte orda kıvılcım. Bizim geleneğimizde olmayan bir şey. Bizim polisimiz gün gelir biber sıkar, gün gelir su sıkar, gün gelir coplar, gün gelir kovalar... Ama çadır yakmaz. Yok böyle bir geleneğimiz. İşte o kıvılcımlarla bir anda Türkiye'yi yangın yerine çevirmek istediler. O çadırın yakılması ile başlatılan düzenek hemen faaliyete geçti. 6 ay boyunca beyinleri yıkanmış kişiler, çevrecilere destek vermeye hep beraber Taksim'e sloganlarıyla milyonlarca takipçisine tweetler atmaya başladılar. Özgürlüklerin kısıtlandığını söyleyenler, üçüncü köprünün adını beğenmeyenler, sosyalleşmek için oraya gidenler, nişanlısı, sözlüsü, eşi, dostu, annesi orada olanlar, bir şekilde buluştular. Ama çok enteresan bir şey daha var. Bu sadece Taksim'de olmadı. 24 saat içerisinde dünyanın 30 şehrinde, Türkiye'nin 78 şehrinde gösteriler başladı. Bütün bu yüz küsür gösteride aynı slogan, aynı pankart, aynı sembol, hepsinde aynı mesajlar ve hazır kurulu revir çadırları. Ful ameliyat yapabilecek teçhizatla donatılmış çadırlar. Kamyon kamyon sandviçler, sular ve çoluk çocuğa ücretsiz dağıtılan alkollü içecekler. Bu nasıl organizasyondur? Siz düşünün. Bu bir tesadüf mü?"

"ASKERİN DARBE YAPACAĞI YOK BARİ BİZ YAPALIM' DİYEN ZİHNİYET"

"Oraya giden insanların yüzde 95'i saf temiz niyetlerle gitmiştir. Hakikaten birilerinin gazına gelmiştir" diyen Bağış, "Ama orada bir yüzde 5'lik kesim var ya... Onların tek derdi bu ülkenin huzurunu kaçırmak. 10,5 yıldır hepimizin ortak övüncü olan ekonomik büyümenin, zenginleşmenin, demokratikleşmenin, özgürleşmenin tılsımı olarak anlattığımız iki büyülü kelime vardır, 'istikrar ve güven'. Her konuşmamızda vurguladık. İşte onu bozmaktı. İnanın bana hedefleri demokratik yollarla iktidarı değiştirmek değil. Çünkü onu yapamayacaklarını anladılar. Hedefleri demokrasiye mani olmaktı. Hedefleri Türkiye'yi seçimsiz bir hükümet değişikliğine zorlamaktı. Hedefleri bu ülkede bir darbe gerçekleştirmekti,0 'Askerin darbe yapacağı yok bari biz yapalım' diyen zihniyetti" şeklinde konuştu.

"BÜTÜN TENCERE TAVA SESLERİNİ BASTIRACAK"

Bağış, 2014'te Türkiye'de çok önemli 3 seçim yapılacağını belirten Bakan Bağış, "Biz bu ülkede bize oy verenlerin de vermeyenlerin de iktidarı olduk. Bu, sadece Türkiye'ye oynanan oyun değil. Dün Şili'yi karıştırmaya başladılar. Şili, Güney Amerika'nın yükselen yıldızıdır. Dünyada parlayan yıldızları adeta durdurmaya çalışan rant şebekeleri var. Birileri Türkiye'nin başarısından rahatsız oldu. Durdurabileceklerini zannettiler, ellerine, yüzlerine bulaştırdılar. Sizler o havalimanından onu karşıladığınız için, Kazlıçeşmeyi inlettiğiniz için başaramadılar. İnanın eski bildiğiniz siyasetçilerden olsaydı, Türkiye şimdiye tepe taklak gitmişti. Ama hedefleri iyi bilmek lazım çünkü daha oyun bitmedi. Aramıza fitne sokmak isteyecekler, bölmek isteyecekler. 2014'te korktukları 3 sandık var ya, o sandığın çıkardığı ses,bütün tencere tava seslerini bastıracak" dedi