BIST 10.209
DOLAR 32,35
EURO 34,77
ALTIN 2.397,95
HABER /  POLİTİKA

Bağış: Türkiye kaybediyor!

Egemen Bağış, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin konuşma yaptı.

Abone ol

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkini, "Bunlar İstanbul'un Gezi Parkı'ndaki dört tane ağacın yerinden sökülmesi, iki tanesinin kesilmesiyle alakalı bir mesele değil. Öyle başlatılmış, öylece insanların istismar edilmiş olduğu süreçler olabilir ama bu süreçte iki yanlış bir doğru yapmıyor. Bundan sonraki süreçte Türkiye olarak, hep birlikte ortak çıkarlarımıza odaklanmılıyız" dedi.

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) üyelerinin düzenlediği akşam yemeğinde konuşan Bakan Bağış, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara değindi.

Yaşanan süreçte farklı kesimlerin farklı mesajları olabileceğini hatırlatan Bağış, Taksim'de yapılan gösterilere katılan kesimlerin ortak noktalarının bulunmadığını söyledi. Çok farklı siyasi hareketlere destek vermek isteyenlerle farklı sebeplerle bir araya gelmiş olanların bulunabileceğini ifade eden Bağış, "Bunların samimi bir şekilde gösteri yaptıklarına inanıyorum ama malesef bunların içerisinde samimi olmayanlar da var" diye konuştu

(MERKEL'E) ÖNCE İĞNEYİ KENDİLERİNE SONRA ÇUVALDIZI GÖĞSÜME SAPLASINLAR

Bağış, bu tür olaylarda da AB standartlarının yakalanması gerektiğine dikkati çekerek, kendisinin yaklaşık 17 yıl ABD'de yaşadığını ve birçok eyleme katıldığını belirtti.

"ABD'de ve Avrupa Birliği içinde kamu malına veya özel mülkiyete zarar verildiği anda emniyet güçlerinin o zararı engelleme mesuliyeti vardır" diyen Bağış, Almanya'da da güvenlik güçlerinin nasıl faaliyet gösterdiğine birçok kez şahit olduğunu aktardı. Güvenlik güçlerinin aşırı güç kullanımının tek örneğinin Türkiye'de olmadığına değinen Bağış, şöyle konuştu:

"Ama bugün o ülkelerden bir tanesinin şansölyesi çıkıp Türkiye'ye bu konuda nutuk atarken, kendi ülkesinde hala Neonazi davalarında, ırkçılık davalarında öldürülen Türklerle ilgili yargılamaların devam ettiğini unutuyor. Ben diyorum ki iğneyi kendilerine batırsınlar, ondan sonra çuvaldızı benim göğsüme saplasınlar. Ben ona razıyım."

BUNLAR TESADÜF OLAYLAR DEĞİL

"Birbirimizi değiştiremeyeceğimizi kabul etmemiz lazım" ifadesini kullanan Egemen Bağış, birlikte hareket edildiği takdirde kazancın çok daha fazla olacağına dikkati çekti. Çözüm sürecinden rahatsızlık duyanların varlığının normal olduğunu vurgulayan Bağış, provokosyanlara karşı toplumu uzun süredir uyardıklarını söyledi.

"Bundan bazı yerel, bölgesel ve küresel güçlerin rahatsız olması son derece doğaldır" diyen Bağış, şunları kaydetti:

"O endişelerimizin ne kadar gerçekçi olduğunu sizler de herhalde takip ediyorsunuz. Bunlar tesadüf olaylar değil. Bunlar İstanbul'un Gezi Parkı'ndaki dört tane ağacın yerinden sökülmesi, iki tanesinin kesilmesiyle alakalı bir mesele değil. Öyle başlatılmış, öylece insanların istismar edilmiş olduğu süreçler olabilir ama bu süreçte iki yanlış bir doğru yapmıyor. Bundan sonraki süreçte hep birlikte ortak çıkarlarımıza odaklanmalıyız. Bu süreçte 'Ahmet, Mehmet, AK Parti, CHP, MHP kaybetti' diyemeyiz. Bunda Türkiye kaybediyor. Bundan hepimiz zarar görüyor."

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, son 10 yılda 2,5 milyar ağaç dikildiğini, bu alandaki çalışmaların devam edeceğini de belirtti.