BIST 10.890
DOLAR 32,18
EURO 34,89
ALTIN 2.470,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bağış, taksilerle sahurda buluştu

Bağış: "Taksimetresi bozuk olan siyasetçiler, yıllarca bu millete yanlış hesap kestiler, milleti kazıkladılar''

Abone ol

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış: ''Sizin en büyük sorununuz nasıl korsan taksicilerse,Türkiye'nin de en büyük sorunlarından biri korsan ve çakma siyasetçilerdir" dedi. Bağış, İstanbul Esnaf Odası'nın İstinye'de düzenlediği sahur programına katıldı.

Oda Başkanı Yılmaz Yahya Uğur ve taksicilerle sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Bağış, burada yaptığı konuşmada, artık rahmet ayının son günlerine yaklaşmışken ve bayram heyecanını hissetmeye başlarken, İstanbul ailesinin en önemli parçalarından olan taksicilerle bir araya gelmek istediğini söyledi.

''Taksicilik yapmak dünyanın her yerinde zordur ama İstanbul;da 10 kat daha zordur'' diyen Bağış, İstanbul'a gelen turist sayısının artmasında taksicilerin büyük payı olduğunu kaydetti.

Taksicinin insan sarrafı ve şehrin aynası olduğunu dile getiren Bağış, taksici bulunduğu kentin rehberi, bu ülkenin sosyologları olduklarını vurguladı.

Belediye başkanlığından bu yana taksicilere sahip çıkan, taksicilerin sorunlarını bilip, daha huzurlu bir ortamda çalışması için bütün bakanları talimatlandıran bir Başbakan olduğunu dile getiren Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sizin en büyük sorununuz nasıl korsan taksicilerse, Türkiye'nin de en büyük sorunlarından biri korsan ve çakma siyasetçiler. Taksimetresi bozuk olan siyasetçiler, yıllarca bu millete yanlış hesap kestiler, milleti kazıkladılar. Hamdolsun milletimiz o korsan siyaset anlayışına 'bugün efkarlıyım, başım dumanlı/beni buralardan götür taksici' şarkısını söyletti.

Milletimiz artık taksimetresi doğru olan taksiyi seçti ve bizim hizmet taksimizin taksimetresinde de her kilometrede bu ülkeye ve bu millete hizmet yazıyor. Bizim taksimetremizde millete bedel ödetmek değil, hizmet etmek var.''

Bağış, bütün taksicilere kazadan, arızadan, tehlikeden uzak, bol kazançlı, hayırlı kazançlı, bereketli işler dileyerek sözlerini tamamladı.