BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,82
ALTIN 2.402,30
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bağış Andımız'a tekermeleme dedi

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın Andımız'la ilgili sözleri tepki çekeceğe benziyor.

Abone ol

İSTANBUL'da düzenlenen “2013 Comenius Okul Ortaklıkları Projeleri”nin ödül töreni öncesinde konuşan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ezberci zihniyetten kurtulmalarını çok önemli bulduğunu söyledi.

Atatürk’ün vizyonerliğinin öğretilmediğini vurgulayan Bağış, ‘Demokratikleşme Paketi’ kapsamında kaldırılan ‘Andımız’ hakkında ‘bir takım tekerlemelerle aslında ülkenin bir şey kazanmayacağını’ ifade etti.

ATATÜRK'ÜN SÖZÜNÜ BİLMİYORDUM

Egemen Bağış şöyle konuştu:

Avrupa Birliği Bakanı olarak Atatürk’ün 1920′lerde ‘Efendiler bir Balkan Birliği kurulmalıdır ve o Balkan Birliği de zaman içerisinde Avrupa Birliğine dönüşmelidir. Yoksa bu kıtada barış kalıcı olamaz’ dediğini bilmiyordum. Fakat bu ülkede ve bu çarktan yetişen herkes gibi Atatürk’ün dayısının çiftliğinde 7 yaşındayken karga kovaladığını ezberlemiştim.

Egemen Bağış, bu zihniyeti değiştirme konusunda desteklerini esirgemeyen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya da teşekkür ederek şöyle devam etti:

Her sabah çocuklara öğretilen bir takım tekerlemelerle aslında ülkenin bir şey kazanmayacağını, ezbercilikle ülkenin geriye gideceğini görüp, bu reformlarla AB standartlarında bir ülke olmamıza destek verdiğiniz için size teşekkür ediyorum.