BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bağdat'ta bombalı saldırılar: 21 ölü

Irak'ın başkenti Bağdat'ta, nüfusun çoğunu Şiilerin oluşturduğu iki mahallede düzenlenen bombalı saldırılarda en az 21 kişi öldü, 46 kişi de yaralandı. Ülkede hafta başındaki saldırıları IŞİD üstlenmişti.

Abone ol

Irak'ın başkenti Bağdat'ta, nüfusun çoğunu Şiilerin oluşturduğu iki mahallede düzenlenen bombalı saldırılarda en az 21 kişi öldü, 46 kişi de yaralandı.

Bomba yüklü araçlarla düzenlenen saldırıların ilki, Bağdat'ın batısında işlek bir alışveriş caddesi olan Bayaa mahallesinde düzenlendi.

Saldırıda, en az 16 kişi öldü, 30 kişi de yaralandı.

İKinci saldırı ise Bağdat'ın kuzeydoğusundaki El Şaab mahallesinde düzenlendi. En az 5 kişinin öldüğü bu saldırıda, 16 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan polis ve İçişleri Bakanlığı kaynakları, saldırıların üzerlerindeki patlayıcıları ateşleyen araçlardaki intihar eylemcilerince düzenlendiğini, El Şaab'da polislerin ve askerlerin ortak bir kontrol noktasının hedef alındığını, hayatını kaybedenlerin güvenlik güçleri olduğunu söyledi.

AFP'ye konuşan bir sağlık yetkilisi ise El Şaab'da sadece bir araca yerleştirilen bombanın patlatıldığını belirtti.

Saldırıları henüz üstlenen olmadı.

Önceki saldırıları IŞİD üstlenmişti

Irak'ta Salı günü düzenlenen çeşitli saldırılarda da en az 30 kişi ölmüştü.

Saldırıları IŞİD üstlenmiş, örgüt Şii milisleri hedef aldığını açıklamıştı. Ancak saldırılarda ölenlerin çoğu sivillerdi.

Irak'ın yaklaşık üçte biri IŞİD'in kontrolünde.

Ülkenin batısındaki Anbar vilayetinde, IŞİD'e yönelik operasynlar sürüyor. Operasyonlara, ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de hava saldırıları ile destek veriyor.