BIST 10.471
DOLAR 32,79
EURO 35,10
ALTIN 2.455,76
HABER /  DÜNYA

Bağdat kan gölü!

Bağdat'ta bir pazar yerinde bomba yüklü kamyonla düzenlenen intihar saldırısında ölü sayısı 130'a çıktı.

Abone ol

Güvenlik servisleri, saldırıda yaralı sayısının ise 305'e yükseldiğini açıkladı.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, saldırıyı kınayarak, saldırıdan, idam edilen devrik Irak lideri Saddam Hüseyin yandaşları ve aşırılık yanlısı Sünniler'in sorumlu olduğunu bildirdi. El Maliki, Irak'taki “kötülüğün kökünü kazıma vaadinde” de bulundu.

Bu arada Iraklı terörle mücadele yetkilisi Cihad Caberi, saldırıda 1 tondan fazla patlayıcının kullanıldığının tahmin edildiğini bildirdi.

Caberi, ölü ve yaralı sayısının artabileceğini, enkaz altında birçok cesedin bulunduğunu söyledi.

Öte yandan Irak hükümeti sözcüsü Ali el Dabbah, Irak'ta saldırı düzenleyen teröristlerin yarısının Suriye'den geldiklerini öne sürdü.

Dabbah, “düzenlenen saldırıların ve suç eylemlerinin yüzde 50'sinin Suriye'den gelen aşırı uçlardaki Arap Sünniler tarafından düzenlendiği konusunda güvence verebileceğini” dile getirdi. Dabbah, kanıtları olduğunu ve bu kanıtları Suriye'ye gösterdiklerini anlattı.

Yetkililer, saldırının, son iki ay içinde düzenlenen en kanlı eylem olduğunu ve gıda taşıyan aracı kullanan intihar bombacısının, saldırıyı, pazar yerinin kalabalık olduğu bir saatte düzenlediğini belirttiler. Patlamayla birlikte, pazar yerindeki birçok dükkanın yerlebir olduğu, yaralıların civardaki hastanelere kaldırıldıkları ifade edildi.

Yüzü kanlar içindeki bir görgü tanığı, "Çok şiddetli bir patlama oldu. Bar araç havaya uçtu. Kendimi yerde buldum. Olay Sadriya'da oldu" dedi.

BM'ye göre, Bağdat'ta geçen yıl 16 bin 800'den fazla sivil öldü.

Kaynak: Hürriyet