BIST 10.628
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.430,69
HABER /  GÜNCEL

Bağcılarda yeni ufuklar açıldı

Çoğunluğunu kadınlarımızın oluşturduğu 20 bin insanımız; artık okuyup yazıyor. Şimdi yeni ufuklar açıldı.

Abone ol

Devlet Bakanı Sayın Nimet Çubukçu, Milli Eğitim Bakanı eşi sayın Sema Çelik ile birlikte Nejat Uygur, Mahmut Tuncer, Yavuz Seçkin, Perihan Savaş, Müşerref Akay, Nilüfer Açıkalın, Levent İnanır, Neslihan Acar, Serdar Gökhan. Teoman Ayık ve Kurtlar Vadisi oyuncuları kursiyerlerin okul sıralarını birlikte paylaşacak ve “Kadın hakları ve eğitim konusunda ders verecekler…

Bağcılar Belediyesi tarafından ilçe genelinde yaşayan okumaz yazmaz insanlarımıza yönelik 2 yıl önce başlatılan “Okuma Yazma Seferberliği” ile 20 bin insanımızın hayatına yeni ufuklar açıldı.

Çoğunluğunu kadınlarımızın oluşturduğu 20 bin insanımız; artık okuyup yazıyor. Şimdi bu insanlarımızı diploma ile taçlandırıyoruz. 6 bin kişi daha ileri düzeyde eğitim alabilmek için yeniden okul sıralarına döndüler.

HEYECANLARINA ORTAK OLUYORUZ
Devlet Bakanı Sayın Nimet Çubukçu, Milli Eğitim Bakanı eşi sayın Sema Çelik, İBB Başkanı Kadir Topbaş Beyin eşi Sayın Özleyiş Topbaş, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın Eşi Sayın Ahsen Unakıtan, İstanbul Valisi’nin Eşi Sayın Nevval Güler, Lokman Ayva’nın Eşi Sayın Şule Ayva ile birlikte sanat dünyasının tanınmış isimleri diplomalı anneleri yalnız bırakmıyor.

Nejat Uygur, Türkan Şoray, Mahmut Tuncer, Yavuz Seçkin, Perihan Savaş, Müşerref Akay, Nilüfer Açıkalın, Levent İnanır, Neslihan Acar, Serdar Gökhan. Teoman Ayık ve Kurtlar Vadisi ve Yeşilçam’ sinemasının bir çok emektar oyuncuları kursiyerlerin okul sıralarını birlikte paylaşacak ve “Kadın hakları ve eğitim “konusunda ders verecekler…

DİPLOMALI ANNELER KOROSU
Diplomalı anneler ise misafirlere hoş sürprizler hazırladılar. Yaşları 15-70 arasında değişen kursiyerlerden oluşan koro; Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziğinden eserler seslendirirken, yine kursiyerlerden oluşan halk oyunları grubu, Karadeniz yöresinin hareketli halk oyunlarından örnekler sunacaklar.

TARİH : 26 MAYIS 2007 - CUMARTESİ

SAAT : 10:00 Kahvaltı (Açık Büfe)

YER : Merkez mahallesi Aile Parkı

Merkez Mahallesi Bağcılar Caddesi 25/3 Sokak No:5 Bağcılar

11:00 Malazgirt İlköğretim Okulu’nda Buluşma

11:05 Diplomalı Anneler Halk Ekibi Gösterisi

11:10 Protokolün Sınıfları Ziyareti ve Eğitim

13:00 “Karanlıktan Aydınlığa 20 bin Hayat” konulu fotoğraf sergisi (Bağcılar Halk Sarayı)

13:00 Yemek (Bağcılar Halk Sarayı)

14:00 Diplomalı Anneler Korosu (Bağcılar Halk Sarayı)