BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,75
ALTIN 2.399,28
HABER /  GÜNCEL

Babasından helallik istedi, sonra öldürdü

Babasına 3 kez 'hakkını helal ediyor musun?' diye sordu. Yaşlı adam başına gelecekleri bilmeden evet dedi. Ve tüfek patladı.

Abone ol

Tekirdağ’ın Saray İlçesi'ne bağlı Büyükyoncalı Beldesi’nde yaşayan 28 yaşındaki Şeramet Örnek, felçli ve konuşamayan babası 58 yaşındaki Nazif Örnek’i, 3 kez helallik istedikten sonra, av tüfeği ile ensesinden vurarak öldürdü.

3 KEZ HELALLİK ALDI

Olay, geçen 26 Aralık günü saat 23.00 sıralarında meydana geldi. İşsiz olduğu belirtilen Şeramet Örnek, birlikte yaşadığı felçli ve konuşamayan babası Nazif Örnek’i yattığı yatakta evde bulunan av tüfeği ile ensesinden bir el ateş ederek öldürdü. Olayın ardından kaçan Örnek, köylülerin jandarmaya bildirmesinden kısa süre sonra evin yakınındaki ormanlık alanda yakalandı. İfadesinde babasına 3 kez “Hakkını helal ediyor musun?” diye sorduğunu, babasının da başını sallayarak onay verdiğini belirten Şeramet Örnek, ardından babasını öldürdüğünü itiraf etti.

Daha önce köyün sağlık ocağından hırsızlık yaptığı ve uyuşuturucu madde bulundurdurduğu gerekçesiyle 1 yıl cezaevinde yattığı anlaşılan Şeramet Örnek, jandarmadaki ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanarak Saray Cezaevi'ne gönderildi.