BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Babahan Sabah olmadan döndü

Sabah Gazetesi'nde Ergun Babahan görevinden alınmıştı. Ancak araya öyle bir isim girdi ki 3 saat sonra geri döndü.

Abone ol
Hala TMSF'nin yönetiminde bulunan Sabah Gazetesi'nde dünden beri hareketli saatler yaşanıyor. Dün gece saat 22'de görevden alınan Ergun Babahan'ın, sabah saat 01'de tekrar görevine döndüğü iddia edildi. Babahan'ın geri dönmesini sağlayan isim ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül...
 
GÖREVDEN ALINDI
Önce dün akşam saatlerinde Sabah Gazetesi yayın yönetmeni Ergun Babahan'ın görevinden alındığı haberi düştü kulislere. Yerine geçecek isim de Fatih Altaylı ile birlikte Hürriyet'ten Sabah'a geçen ve yayın yönetmeni yardımcısı olarak çalışan Doğan Satmış'tı.
 
Babahan'ın görevinden alınma sebebi ise TMSF Başkanı Ahmet Ertürk ile 2. isim konusunda ters düşmesiydi. Ertürk Takvim'de görevli Metin Yüksel'i Sabah'a ikinci adam yapmak istemiş, bu karara itiraz eden Ergun Babahan'ın da görevine son verilmişti.

GÜL DEVREYE GİRDİ
Ancak akşam saatlerinde görevine son verilen Ergun Babahan 3 saat sonra görevine tekrar iade edildi. İddiaya göre İstanbul'da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül devreye girmiş, Babahan'ın gazetenin başında kalmasını sağlamıştı.

SABAHA DÖNDÜ
Ergun Babahan, yayın yönetmenliğinden ayrılmadığını, hala Sabah'ın patronu olduğunu yakın arkadaşlarına da iletti.

Sabah gazetesinde Babahan'ın saat 22.00 sıralarında işine son verilmesiyle başlayan gelişmeler, gece yarısı saat 01.00 sıralarında, tekrar görevine dönmesiyle son bulmuş oldu.

Kaynak: Süperpoligon