BIST 9.058
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.297,12
HABER /  GÜNCEL

Babadan şehit aylığını faiziyle istediler

Acılı baba Hüsnü Komanovalı, askerde kazayla vurularak hayatını kaybeden oğlu için verilen şehit aylığının faiziyle geri istendiğini söyledi.

Abone ol

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Turgutbey köyünde yaşayan baba Hüsnü Komanovalı, oğlunun 16 yıl önce Van'ın Başkale ilçesindeki Sualtı Karakolu'nda yemekhanede kazara vurularak hayatını kaybettiğini, kendilerine şehit aylığı verildiğini fakat 5 yıllık şehit aylığının geri istendiğini söyledi.

Hüsnü Komanovalı, "Haziran'a kadar her şey güzel gidiyordu. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu buna itiraz etmiş. Bizim oğlumuz köyümüze şehit olarak getirildi. Töreni yapıldı. Bayrağımız verildi. Şimdi bu para bizden neden geri isteniyor" dedi.

HAİNLERİ DAVUL ZURNAYLA KARŞILADILAR

Geri istenen paranın 75 bin TL olduğunu belirten Komanovalı, "Bu parayı canıma karşılık vereyim. 'Vatan sağ olsun' diyoruz. Şimdi beni askere alsalar koşa koşa, canı gönülden giderim. Onun için bu haksızlıklara tahammülümüz yok. Hainleri davul zurnayla karşıla. Bize gelince sen şehit annesisin. Köylü çocuğunu yetiştirecek. Bizim ağrımız sızımız yok ama 16 yıldır bu ateş sönmüyor. Oynamasınlar bizlerle. Ben zaten ölmüşüm. Bundan sonra ne yapayım köşkü sarayı" diye konuştu.

Komanovalı, Şehit Aileleri Derneği aracılığı ile dava açtıklarını ve haklarını arayacaklarını dile getirdi.

760303174059.jpg