BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.436,23
HABER /  GÜNCEL

Babacan seçimler için iddialı

Babacan,''Seçim sonuçları tüm dünyada takip edilecek. AK Parti'ye halkın desteği nasıl? Seçim dünyanın çok çok uzak yerlerinden dahi takip edilecek'' dedi.

Abone ol

Bakan Babacan, AK Parti Eskişehir Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AK Parti iktidarı döneminde çok önemli bir dönüşüm yaşadığını belirterek, bu dönemde Türkiye'nin pek çok alanda önemli başarılara imza attığını söyledi.

Türkiye'nin sosyal anlamda yaşadığı dışa açılımın bütün dünya tarafından takdir edildiğini ifade eden Bakan Babacan, şöyle konuştu:

''Türkiye artık çok daha özgür bir ülke. Vatandaşlar tek tek kendilerini çok daha güçlü hissediyor. Türkiye'de demokrasi gerçek anlamıyla işlemeye başladı. Bütün bunlar Türkiye'yi daha öngörülebilir hale getiriyor. Türkiye yılladır krizlerle mücadele etti. Bir krizden diğerine savruldu. Son 6-7 yıldır bir istikrar ortamı yakalandı. İşler yoluna girdi. Türkiye, 2008 sonu itibariyle kişi başına düşen milli geliri 10 bin doların üzerinde olan bir ülke.''

Bakan Babacan, Türkiye'nin dünyada çok farklı algılanmaya başladığını belirterek, dünyanın Türkiye'ye verdiği önemin çok farklı bir noktaya geldiğini vurguladı.

''TÜRKİYE ARTIK BAŞARILARLA ANILIR HALE GELDİ''

Krizlerle, problemlerle anılan Türkiye'nin artık başarılarıyla anılır hale geldiğini dile getiren Bakan Babacan, şunları kaydetti:

''Dünyada Türkiye'den parlayan bir yıldız olarak bahsediliyor. Bunu yaptığımız tüm temaslarda hissediyoruz. Türkiye olumlu gelişmelerle anılan bir ülke haline geldi. Bugün (küresel ekonomiyle alakalı ne yapılmalıdır, hangi tedbirler alınmalıdır) diye konuşulduğunda artık o masada Türkiye de var. G-20'ye üye ülke olan bir Türkiye var. Dünya ekonomileri birbirine kenetlenmiş durumda. Herhangi bir ülkede olan sıkıntı az ya da çok diğer ülkeleri de etkiliyor.

Yaşanan son kriz gerçekten eşi benzeri görülmemiş büyüklükte. Tüm dünyayı sarsan ciddi bir kriz yaşanıyor. Açık bir ülke Türkiye'nin bundan etkilenmemesi diye bir şey söz konusu değil. Mutlaka bir miktar etkileneceğiz, ama en az hasarla nasıl atlatacağız? En az maliyetle bu krizin üstesinden nasıl geliriz? Şu anda bütün çabalarımız bu yönde. Umarım bu dönemi hep beraber sabırla ve en az sıkıntı duyacak şekilde atlatırız.''

''ÇOK UZAK ÜLKELERDE TÜRKİYE KONUŞULUYOR''

Bakan Babacan, Türkiye'nin sadece kendi sorunlarıyla ilgilenmediğini belirterek, ''Hemen yanı başımızdaki ülkelerle tarihi ve kültürel güçlü bağlarımız olan coğrafyalarda, hatta çok daha uzak yerlerde artık Türkiye var, etkili ve Türkiye ne diyor diye merak ediliyor'' dedi.

Türkiye'nin artık kendisinden destek, yardım, tavsiye istenen bir ülke haline geldiğine dikkati çeken Bakan Babacan, şöyle devam etti:

''Bugün uçakla bile 24 saatle gidilen çok uzak ülkelerde Türkiye konuşuluyor. Sorun yaşadıkları zaman bizi arıyorlar. (Şöyle bir sıkıntımız var ne yapalım, ne dersiniz?) diyorlar. Bu Türkiye'nin nereden nereye geldiğini gösteren belki çok önemli gelişme. Ekonomide, dış politikada ve pek çok uygulamada güveni esas aldık. (Önce güveni sağlayacaksınız arkadan her şey kolaylaşır) dedik. Bunu Türkiye ekonomide ve dış politikada yaşıyor.

Güvenilen bir ülke olduktan sonra dünyanın sermayesi geliyor sizi buluyor. Güvenilen ülke olduktan sonra söylediğiniz şey dinleniyor. Doğruları korkmadan açıkça ifade edebilmek. Cesur bir politika izlemek. Gürcistan'da ne diyorsak Gazze'de de aynısını söylüyoruz. İşte tüm bunlar Türkiye'nin etkinliğini artıran, dünyada gördüğümüz saygıyı artıran unsurlar.''

''BELEDİYE AYRIMI YAPMADIK''

Bakan Babacan, 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin çok önemli olduğunu belirterek, ''Seçim sonuçları tüm dünyada takip edilecek. AK Parti'ye halkın desteği nasıl? Bu sadece Türkiye'de değil, dünyanın çok çok uzak yerlerinden dahi takip edilecek'' diye konuştu.

Merkezi hükümetle yerel yönetimler arasındaki uyumun son derece önemli olduğunu vurgulayan Bakan Babacan, şöyle konuştu:

''Hazineden sorumlu bakanlık yaptım. Hiçbir zaman belediye ayrımı yapmadık. Hangi partiden olursa olsun, kuralları koyduk, kuralları işlettik. Kurallara uyanların işleri kolaylaştı. Kurallara uymayanların işleri zorlaştı. Adalet kavramını tam olarak uyguladık. Eskişehir'de umarım 29 Mart'ta Büyükşehir Belediyesini kazanırız.

Adayımız Hasan Gönen bu işi en iyi şekilde yapacaktır. Son 10 günü iyi değerlendirelim. Cadde cadde, sokak sokak, bina bina, ev ev çalışalım. Olabilir medya şöyledir, böyledir. Kim ne yazarsa yazsın, televizyonlarda ne olursa olsun asıl sizlerden Eskişehirlilerin duyacağı, sizlerin onları ikna etmesi çok etkili olacaktır.''

Bakan Babacan ve beraberindekiler daha sonra İki Eylül ve Cengiz Topel caddelerinde esnaf ziyareti yaptı.