BIST 10.674
DOLAR 32,18
EURO 34,93
ALTIN 2.423,46
HABER /  GÜNCEL

Babacan, Ankaradan ayrıldı

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Kosova ve Bosna Hersek'e resmi ziyaretlerde bulunmak üzere Ankara'dan ayrıldı.

Abone ol Babacan, eşi Zeynep Babacan ve beraberindeki heyeti, Esenboğa Havalimanından Dışişleri Bakanlığı yetkilileri uğurladı.

Bakan Babacan, yarın ve çarşamba günü Kosova'yı, 15-16 Ocak'ta ise Bosna Hersek'i ziyaret edecek. Babacan'ın Kosova'da Cumhurbaşkanı Fatmir Seydiu, Başbakan Haşim Taçi ve Dışişleri Bakanı İskender Hüseyni ile görüşmesi, ayrıca Kosova Meclisine hitap etmesi bekleniyor. Ali Babacan ziyareti vesilesiyle Kosova Türk toplumu temsilcileriyle de bir araya gelecek ve Prizren'deki KFOR bünyesinde görev yapan Türk taburunu ziyaret edecek.

Babacan, Bosna-Hersek'te de Dışişleri Bakanı Sven Alkalaj'ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Konseyi üyeleri, Parlamento Halklar Meclisi ve Temsilciler Meclis Başkanı ve başkan yardımcıları ile Bakanlar Kurulu Başkanı Nikola Spiriç'le görüşecek.

Dışişleri Bakanı Babacan ayrıca, Bosna-Hersek'te ikamet eden Türk vatandaşları ile bir araya gelecek ve EUFOR bünyesindeki Türk taburunu ziyaret edecek.

Babacan'a ziyaretleri sırasında, kalabalık bir iş adamı heyeti eşlik ediyor. Her iki ülkede İş Konseyi toplantıları yapılacak.