BIST 9.507
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.491,72
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Babacan Ankara mitinginde konuştu

Erdoğan, Ali Babacan konusundaki tavrını belli etti. Ankara mitinginde Babacan'ı yanına alan Erdoğan, kriz tartışmalarına da son noktayı koymuş oldu.

Abone ol

Erdoğan'dan Babacan'a Ankara jesti! Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Erdoğan arasında Bank Asya nedeniyle kriz yaşandığı iddiaları, Ankara'da cevap buldu. Erdoğan, danışmanı Yiğit Bulut'un da karıştığı kavgada, Babacan'ı yanına aldı, Ankara mitingine birlikte çıktı.

Ali Babacan'ın Bank Asya açıklamasıyla birlikte başlayan kavgada en büyük golü Erdoğan'ın danışmanı Yiğit Bulut yedi. Ankara kulislerinde olası kabine değişikliğinde ekonomi yönetiminin dümenine geçmek istediği belirtilen Yiğit Bulut, Bank Asya tartışmasında Ali Babacan'ın yalanlamış ve üstü kapalı eleştirilerde bulunmuştu.

ERDOĞAN MI İSTEDİ?

Yiğit Bulut'un Babacan'ın açıklamalarının hemen ardından hükümete yakın televizyon kanallarında canlı yayına çıkması, Erdoğan'ın danışmanından yana tavır aldığı yorumlarına neden olmuştu. Hatta sosyal medyada, Erdoğan'ın Yiğit Bulut'tan Babacan'ın açıklamalarını yalanlamasını istediği dahi iddia edilmişti.

BABACAN'DAN VAZGEÇMEDİ 

İşte bu tartışmalar sürerken Başbakan Erdoğan, oldukça ilginç bir adım attı ve Babacan'a bir kez daha kol kanat gerdi. Beklenin aksine Erdoğan, Ankara mitingine Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile birlikte gitti. Babacan, Erdoğan öncesi platforma çıkarak bir de konuşma yaptı.

Mitingte Türk ekonomisinde yaşanan gelişmeleri detaylarıyla anlatan Babacan şöyle konuştu;

Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi Kasım 2012 yüzde 66 faizle borçlanıyordu. Bu faiz hepimizin cebinden çıkıyordu. 100 lira verginin 85 lirası faize gidiyordu. En küçük banknot 1 milyon liraydı. İşte o günler geride kaldı fazileri tek haneye indirdik, enflasyonu tek haneye indirdik. Yeter mi yetmez! Daha düşük faiz, daha düşük enflasyon Türkiye'nin hakkıdır.
 
"IMF OLAN BORCUMUZU SIFIRLADIK"
 
Türkiye'nin sadece İMF'e 23 buçuk milyar dolar borcumuz vardı. Geçen mayıs ayında çok şükür ödeye ödeye borcu sıfırladık sonra İMF bize "Siz bize borç verebilir misiniz?" dedi. Başbakan'ımızla oturduk konuştuk, durumu değerlendirdik. Başbakan bize dedi ki; "5 buçuk milyar dolar krediyi aç." Hamdolsun şimdi borç veren ülke olduk. Borç alan ülkeden borç veren ülke konumuna çıktık çok şükür. Bugün Merkez Bankası 30 milyar doların üzerinde bir rezerve sahip.
 
"DÜNYANIN EN BÜYÜK 16. EKONOMİSİ OLDUK"
 
Ve değerli hemşerilerim Türkiye yardım eden bir ülke oldu. 2002'de yardım alan, bağış alan bir ülkeydik. Bugün dünyanın en çok yardım eden ülkeleri arasında girdik. Bakın sadece insani yardımlarda dünyada 5. sıraya çıktık. Dünyanın en büyük 16. ekonomisi olduk.