BIST 10.479
DOLAR 32,25
EURO 34,89
ALTIN 2.426,00
HABER /  DÜNYA

Baastan hükümete red!

Baas Partisi, yabancı güçler gidene kadar Irak yönetimiyle işbirliği yapmayacak!

Abone ol

Baas Partisi sözcüsü, Iraklı liderlerin Baas üyelerinin kamuda görev almalarına ilişkin yasakların hafifletilmesini içeren hükümet planını reddettiklerini, yabancı güçler ülkelerden ayrılıncaya kadar Irak yönetimiyle işbirliği yapmayacaklarını açıkladı.

İdam edilen eski Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in lideri olduğu Baas Partisi'nin sözcüsü Ebu Muhip El Bağdadi, önerilen planı ''tuzak'' olarak nitelendirerek, reddettiklerini söyledi. El Bağdadi, söz konusu planın kendileri için muteber olmadığını, ancak bu kararın ülkedeki mevcut krizin çözümünde Baas'ın tek parti olduğunu tanıdığını kaydetti.

''İşgalcilerle ve onların hükümetiyle asla müzakere etmeyiz'' diyen El Bağdadi, ayrıca tüm Baas üyelerini ''tuzak'' konusunda uyardı ve hükümetin kararını kabul ederek bu tuzağa düşmemelerini istedi. Iraklı Sünni, Şii ve Kürt liderlerin, ülkedeki derin siyasi çatlakların giderilmesi ve bir ulusal uzlaşmaya varılması için çok önemli bazı yasalarda uzlaşma sağladığı, Baas partisinin eski üyelerinin kamuda ve orduda görev almasının önündeki bazı engelleri hafifletecek bir anlaşma yaptıkları belirtilmişti.