BIST 10.647
DOLAR 32,25
EURO 34,96
ALTIN 2.438,34
HABER /  POLİTİKA

Anadoluyu ihya edeceğiz

Başbakan Erdoğan, her şeyi Ankara'dan beklemenin yanlış olduğunu söyledi.

Abone ol

Erdoğan, 'Biz yolu açacağız, özel sektör ise Anadolu'yu ihya edeceğiz' dedi..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Her şeyi Ankara'dan beklemenin ve istemenin bizi geciktireceğini hatırlatmak istiyorum. Ankara yolları açacak, yolların üzerindeki engelleri temizleyecek, özel sektör de bu yollardan geçerek Anadolu'yu yeniden ihya edecek'' dedi.

Erdoğan, ''Dünya Rizeliler Günü'' etkinlikleri kapsamında İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen el işi ve yöresel ürünlerin yer aldığı serginin açılışını yaptı. Buradaki stantları gezen Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a, çeşitli hediyeler verildi.

Rize'ye sağlık ve kültür alanında katkıda bulunanlara plaket ve fahri hemşehrilik belgelerinin verildiği törene katılan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, 20 Temmuz'da Rizelilere verdiği sözlerin takipçisi olmak için kentte bulunduğunu söyledi. ''Allah'a şükür ki büyük milletimiz istikrar ve güven konusunda beş yıl daha bizlere görev verdi'' diyen Erdoğan, bu süreci herkesin çok ama çok iyi değerlendirmek zorunda olduğunu kaydetti.

''Herşeyi Ankara'dan beklemek yanlış"

 İktidara geldikleri ilk günden itibaren işverenlere kendi illerinde yatırım yapmaları için vurgu yaptıklarını, bu işverenlerle bir araya geldiklerini, toplandıklarını, konuştuklarını, bunun için kafa yorduklarını kaydeden Erdoğan şunları söyledi:

''Rize'den, Artvin'den, Trabzon'dan çıkan başarılı yatırımcılar, artık bu bölgeye neler yapılabilir, bunun mücadelesini vermeli. Hükümet olarak bunu teşvik etmek, hayır işlerine kolaylık sağlamak, alt yapıyı güçlendirmek görevimiz. Bunu da kademe kademe yapıyoruz. Her şeyi Ankara'dan beklemenin ve istemenin bizi geciktireceğini de hatırlatmak istiyorum. Ankara yolları açacak, yolların üzerindeki engelleri temizleyecek, özel sektör de bu yollardan geçerek, Anadolu'yu yeniden ihya edecek.''