BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.402,85
HABER /  GÜNCEL

Aziz Yıldırım'ın fişini böyle çektiler

Şikede kanaate varamayan Türkiye Futbol Federasyonu Aziz Yıldırım'ı nasıl tedbirli olarak Disiplin Kurulu'na sevk ediyor?

Abone ol

Federasyonun kararı çok su götürecek. Kararı erteleyen ve süper ligi tartışmalı bir halde bırakan TFF eleştirilerin odağında. 

Etik Kurulu ve yargı aynı konuda başka tellerden çaldı. Mahkeme delillleri yeterli görüp sanıkları tutuklarken, kurul aksi yönde görüş belirtti. Dahası var. Federasyon, savunmasını almadığı sanıkları tedbirli olarak Disiplin Kurulu'na sevketti.

İşte bu gelişmeler ışığında hedefteki ismin Fenerbahçe değil, Aziz Yıldırım olduğu konuşuluyor.

DEĞİŞEN GÜÇ DENGELERİNİ DOĞRU OKUYAMADI

Köşe yazarları federasyonun tartışılan kararını gündeme aldılar. Star yazarı Ergun Babahan konuya çok daha üst perdeden baktı. Bugünkü yazısında "Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım önemli ölçüde Türkiye’de kökten değişen güç dengelerini doğru okuyamamanın kurbanı oldu" diyen Babahan, operasyonun amacını açıklıyor:

"Amacın Aziz Yıldırım’ı Fenerbahçe’den ve Türkiye futbolundan kazımak olduğu açık. Bazıları için bu amaç doğru olabilir ama hukukun bu amaç için kullanılması vahimdir. Gelişmeler hem futbola, hem de adalete gölge düşürür nitelikte."

YARGISIZ İNFAZ

Benzer bir tepki de Radikal yazarı Kenan Başaran'dan geldi. Savunma almadan karar veremeyeceklerini söyleyen federasyonun çelişkisine şu sözlerle dikkat çekiyor:

"TFF, bir yandan 'savunmasız olmaz' diyerek topu yargıya atıyor, öte yandan da Aziz Yıldırım ve diğer tutukluların ipini çekiyor! E bu yargısız infaz değil mi? "Hedef Aziz Yıldınm'ın kellesi" iddialarını gel de şimdi yabana at."

Aydınlar'ın "Savcılıkta tutuklanmaya yetecek belgeler olabilir ama bizim karar almamız açısından yeterli olmayabilir" sözüne tepki gösteren Başaran'ın bu sözlerle itiraz ediyor:  "Aksine, ceza hukuku 'yüzde yüz kesinlik' peşinde koşarken spor hukuku, şüpheye dayalı bile kanaat oluşturabiliyor."

KABAK KİŞİLERİN BAŞINA PATLADI

Etik Kurulu'nun şikeye teşebbüs olduğunu söylediğini belirten, Başaran, yazısını TFF'yi eleştiri bombardımayla tamamlıyor:

Esasen kurul şikeye teşebbüs olduğunu söylüyor ama TFF bunu bir 'kanaat'e dönüştüremiş! Benim kanaatimse oluşmuştur: "Aziz Yıldırım'ın fişi çekildi, yapı paydos". Yani kabak 'kişiler'in başına patladı. İddianame gelince de "Mahkeme kararı çıksın" denilecek. Yani Fizan'a kadar yolu var. Bence, "Kendinden şüphesi olan kendi kendini küme düşürsün" olsun bitsin!..