BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Aziz Yıldırım'ın avukatından şok iddia

Aziz Yıldırım'ın avukatı Faik Işık, savcılıktaki o ilginç pazarlığı anlattı

Abone ol

Aziz Yıldırım'ın avukatı Faik Işık'tan şok sözler! Gazeteci Mehmet Baransu ile Habertürk'te yayınlanan Türkiye'nin Nabzı programına katılan Işık, savcılığın soruşturma sürecinde hileli davrandığını iddia etti. Rahatsızlığından dolayı Yıldırım için tutuklama isteminde bulunulmayacağının kendilerine iletildiğini iddia eden Işık, tutuklama kararını sert bir dille eleştirdi.

Aziz Yıldırım'ın avukatı Faik Işık ile gazeteci Mehmet Baransu, Türkiye'nin Nabzı programında futbolda şike soruşturmasını tartıştı.

Işık, soruşturmadaki gizlilik kararını eleştirirken "Savunmanın ulaşamadığı delilleri gazetelerden okuyoruz" dedi. Soruşturma kapsamında her şeyin şeffaf olması gerektiğini savunan Işık, TFF'deki kozmik odayı da eleştirdi. Işık ayrıca, yargılamanın özel yetkili mahkemelerde değil spor mahkemelerinde yapılması gerektiğini savundu.

Baransu ise yargılamanın özel yetkili mahkemelerde yapılmasının yerinde olduğunu, işin içine "organize suç, çıkar amaçlı suç" iddiaları karıştığında yargılamanın özel yetkili mahkemlerde yapıldığını kaydetti.

"İSTİFA DEĞİL KAHIR"

Işık, Aziz Yıldırım'ın "veda mektubu" olarak nitelenen mektubuyla ilgili şunları söyledi:

"Aziz Yıldırım'ın mektubu kahır mektubudur. Türkiye'de özel yetkili mahkemenin görev alanına giren herhangi bir işi yapmamış spor adamı spor mahkemelerinde yargılanması gerekirken 'Ergenekon hakimlerince' yargılanması hüzünlüdür. Başkan istifa etmiş değildir. Başkan taraftara sorar...

Senaryo şudur. Kendisine ve hala kime ait olduğunu bilmediğimiz 8 tane silahla böyle bir yapılanmanın içinde silahlı örgütten tutuklanmasıdır. Bu silahlar kimindir, sahipleri nerededir bilinmiyor. Hayatını bu işe bağışlamış bir adamın tutuksuz yargılanamamasına olan isyanıdır.

"SPOR MAHKEMESİNDE YARGILANMALI"

25 kişiyi 'şike'den tutukluyorsunuz, tutuklama gerekçelerinde örgütlü şikeden söz edilmiyor. Böyle bir örgüt bağlana bağlana Aziz Yıldırım'ın üzerine konduruluyor, bu şekilde tutuklanmış oluyor. Delillerin karartılmış olması, delillerin toplanamış olması tutuklama gerekçesi olarak gösteriliyor. Üzerine atılı suçun ne olduğu konusunda herkes 'şike, teşvik primi' diyor. Eğer öyleyse spor mahkemesinde yargılanması lazım."

"SAVCILIK HİLELERİ"

"Bu olaylar beni acayip Fenerbahçeli yaptı. Artık Beşiktaşlı değilim. Bu kavgada Fenerbahçeli olmak gerekiyor" diyen Işık, savcılık sorgusunda bazı hilelerin yapıldığını öne sürdü. Işık, rahatsız olan Aziz Yıldırım için tutuklama talep edilmeyeceğinin belirtildiğini ancak Yıldırım'ın tutuklandığını söyledi.

Işık, futbolcu İbrahim Akın'a da suçlamaları kabul etmesi halinde serbest bırakılacağı sözü verildiğini ancak İbrahim Akın'ın tutuklandığını söyledi.

"GEREKİRSE 18 TAKIM DÜŞSÜN"

Daha önce şike soruşturmasında "3. dalganın" gelebileceğini yazan Mehmet Baransu, "Şike olduğunu ortaya çıkarırlarsa bence hangi takım olursa olsun düşürsünler. Hatta bu soruşturmaya dahil olmayan başka kulüpler varsa ve onlar hakkında bilgi varsa ortaya çıksın, hepsi düşürülsün. Bir sene futbol izlemeyelim" dedi.

Dinlemeye takılan telefon görüşmelerinde para teklifinin kabul edildiğini kaydeden Baransu, bunun ahlaki olmadığını söyledi.

Soruşturma kapsamında bazı gazetecilerin de ifadelerine başvurulabileceğini kaydeden Baransu, "Savcılık makamının Federasyona bazı kulüplerle ilgili bilgi verdiğini biliyoruz. 6 kulüple birlikte kamuoyunda hiç konuşulmayan bir kulübün adı geçiyor. Bu kulübün daha sonra Bank Asya'da şampiyonluk kovalayan bir kulüp olduğu ortaya çıktı. Aydınlar da bunu doğruladı" şeklinde konuştu.