BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Aziz Yıldırım'ı hastanelik eden karar!

Savcı Berk, Aziz Yıldırım için tutuklama isteyince Aziz Yıldırım fenalık geçirdi

Abone ol

Türkiye'nin gözü kulağı dün İstanbul Adliyesi'ndeydi. Örgüt kurup, şike yapmakla suçlanan Fenerbahçe Başkanı, savcı Mehmet Berk tarafından soru yağmuruna tutuldu. 12 saatlik bekleyişin ardından Yıldırım, 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevkedildi ancak durumu kritik görülünce hastaneye kaldırıldı.

Şike soruşturmasının kader anıydı. Sağlık sorunları nedeniyle sorgusu yapılamayan, emniyette susma hakkını kullanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım dün İstanbul Adliyesi'nde özel yetkili savcı Mehmet Berk'in karşısına çıktı.

ADLİYE TERASINDA KEBAP YEDİ

Adliyenin terasında bir süre dinlenen Yıldırım, Adli Tıp Şube Müdürlüğü'nde doktor kontrolünden geçirildi. Yıldırım, saat 10.00'dan itibaren soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'e ifade vermeye başladı. İfadeye 12.15'te öğle yemeği arası verildi. İfadeye saat 13.00'te yeniden başlandı. Aziz Yıldırım'ın özel yetkili Savcı Mehmet Berk tarafından alınan ifadesinde Prof. Dr. avukat Köksal Bayraktar hazır bulundu. Yıldırım, yemek arasında adliyenin teras katında avukatlarıyla yemek yedi. Aziz Yıldırım adliyede beklerken 45 dakika içinde 3 kez oturduğu yerden kalkıp adliye içine girip tekrar geri döndü ve yerine oturdu. Yıldırım, avukatlarıyla su ve çay içti, dürümcü'den getirilen kebabı yedi.

Hastaneden alınarak sabah saat 08.30'da adliyeye getirilen Yıldırım, burada tam 12 saat geçirdi. Diğer soruşturmalar 3 saat civarında sürerken, Aziz Yıldırım 7 saat boyunca savcının sorularını yanıtladı.

 İLK SORU ETKİN PİŞMANLIK
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde susma hakkını kullanan Aziz Yıldırım'a, teknik ve fiziki takibe dayalı elde edilen bilgiler doğrultusunda, şike örgütü lideri olduğu iddasıyla 300'ü aşkın soru soruldu. İlk soru 'Etkin pişmanlıktan yararlanmak istiyor musunuz' oldu. Yıldırım'ın pişmanlıktan yararlanmak istemediği belirtildi.Soruların bir kısmı karşısında sessizliğini koruyan ve bir kısmına yanıt vermeyen Yıldırım, "Ne yaptımsa Fener için yaptım" dedi.

Mehmet Berk, örgüt kurup, şike yapmakla suçlanan Fenerbahçe'nin patronuna tam 300 soru yöneltti. Zaman zaman fenalaşan, bazen de sinirlerine hakim olamadığı öğrenilen Yıldırım iki kez sağlık kontrolünden geçti, zaman zaman da ilaç aldı. Sorgu, sağlık-yemek molası, karar aşamasıyla 12 saati buldu.

Adliye içinde Fenerbahçeli yöneticiler, önünde ve televizyon-radyo başında milyonlarca taraftar gergin bir şekilde bekledi. Akşam 20.18'de Savcı Mehmet Berk, kararını verdi...

BUGÜN HAKİM ÖNÜNE ÇIKABİLİR

Aziz Yıldırım tutuklanma istemiyle Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevkedildi. Ancak adliyede bekleyen sağlık ekibinin görüşü doğrultusunda hastaneye kaldırıldı. Öte yandan avukatlarından Köksal Bayraktar, Yıldırım'ın futbolda 'şike' ve 'suç örgütü kurmak, yönetmek ve üyesi olmak' düzenlemesinin yer aldığı TCK'nın 220. maddesine göre mahkemeye sevk edildiğini ifade etti. Yıldırım sağlık durumu elverirse bugün mahkemeye çıkacak. Başkanın tutuklanarak cezaevine gönderilme ihtimali bulunuyor, aksi takdirde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılacak.

ŞEKERİ 220, FELÇ RİSKİ VAR!

Sağlık ekibinin tavsiyesiyle Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırılan Aziz Yıldırım'ın durumunun ciddileştiği ileri sürüldü. Başkanın şekerinin 220'ye çıktığı ve sağ bacağındaki kasılma nedeniyle felç riski bulunduğu öğrenildi. Nöbetçi hakim Hadi Çağdır da durumun ciddiyeti nedeniyle Yıldırım'ın hastaneye götürülmesi talimatını verdi. Kontrollerde Yıldırım'ın durumu sakıncalı görüldü ve geceyi hastanede geçirmesi kararı alındı. Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, geç saatlerde Aziz Yıldırım'ı hastanede ziyaret etti.

AVUKATLARININ TELKİNİYLE KONUŞTU

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunda susma hakkını kullanan Başkan Aziz Yıldırım, dün savcı Mehmet Berk'in karşısında da konuşmama kararı aldı. Ancak avukatları Yıldırım'dan sorulara cevap vermesini istedi. Aziz Yıldırım, avukatlarının telkinleri sonrası savcı Mehmet Berk'in sorularına yanıt verdi.

'SON SÖZÜM FENERBAHÇE'

Yıldırım, Fenerbahçeyi Avrupa'nın en önemli spor kulüplerinden biri haline getirdiğini belirterek, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Bunu vicdanen belirtiyorum. Devletin emniyetinde çekilen fotoğraflarım, kamuoyuna sanki suçluymuyum gibi yansıtıldı. Yayın ilkelerine uymayan bazı gazetelerin Kıbrıs'a kaçacağımı yazması beni derinden yaraladı. Ben bu ülkenin evladıyım. 60 yaşındayım. Bundan sonra yaşayacağım topraklar Anadolu'dan başka yer olamaz. Öldüğüm zaman yatacağım mezarın yeri de şimdiden bellidir. Aleyhime yayın yapan kuruluşların tümünü kınıyorum. Kalbimde stent takılı, kalp damarlarımda tıkanıklık var. Göbeğimde kist var. Şeker ve tansiyon hastalığım var. Tutuksuz yargılanmak istiyorum. Suçum var ise cezasını çekerim. Şu an sağlık sorunlarım nedeniyle cezaevine gitmem beni zor durumda bırakacaktır. Fenerbahçe ve camiamızı çok seviyorum. Son sözüm de tüm Fenerbahçelilerin söylediği gibi: 'Darağacında olsam da son sözüm Fenerbahçe' olacaktır" şeklinde kendisini savunduğu öğrenildi.