BIST 9.998
DOLAR 32,37
EURO 34,87
ALTIN 2.406,98
HABER /  SPOR

Aziz Yıldırım kesin olarak bırakıyor

Kulüpler Birliği nin bugün yapılacak genel kurulu öncesi, veda kararının arkasında olan Aziz Yıldırım ın yerine 4 aday var!

Abone ol

Türk futbolunda bir dönüm noktası olan yayın ihalesinin tamamlanmasıyla gözler Kulüpler Birliği Vakfı’na çevrildi. Vakfın bugün gerçekleştirilecek olağan genel kurulunda başkanlık seçimi de yapılacak. Ancak seçim öncesi büyük bir hareketlilik göze çarpıyor.

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre Saat 13.00’te Kulüpler Birliği’nin ofisinde başlayacak genel kurul öncesinde ilk durak, Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Aziz Yıldırım’ın ofisi olacak.

İstanbul BŞB Başkanı ve Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Göksel Gümüşdağ ve Kayserispor Başkanı Recep Mamur, Eskişehirspormaçı sonrası “Kulüpler Birliği Başkanlığı’nı bırakıyorum” açıklaması yapan, ancak “İhale sürecinde sana ihtiyacımız var” baskısı karşısında “Genel kurula kadar görevdeyim” diyen Yıldırım’ı ziyaret edecek.

Ancak “Kulüpler Birliği Vakfı’nın çok önemli ilklere imza attığı bir dönemde Aziz YıldırımBaşkan’ın devametmesi, kulüp başkanları olarak bizleri mutlu eder” diyen Gümüşdağ ve diğer başkanların ısrarına karşın, Yıldırım’ın ‘veda’ kararında ısrarlı olduğu da gelen haberler arasında. Yakın çevresine “Ben görevimi yaptım. Bu kadar yeter” diyen Yıldırım’ın başkanlığı bırakmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yeni başkan olarak 4 isimöne çıkıyor. Yıldırım’ın yardımcılığını yapan Göksel Gümüşdağ, koltuğa en yakın isim. Ancak Galatasaray Başkanı Adnan Polat’ın da bu konuda istekli olması durumunda koltuğa oturması gündemde. Kayserispor Başkanı RecepMamur ve Gençlerbirliği Başkanıİlhan Cavcav da koltuk için ismi geçen diğer iki başkan olarak gösteriliyor.