BIST 10.192
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.406,41
HABER /  GÜNCEL

Aysal'dan ilginç Arda yorumu (video)

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, yönetimde geride bıraktığı 100 günün icraatlarıyla ilgili bilgi verdi.

Abone ol

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, yönetimde geride bıraktığı 100 günün icraatlarıyla ilgili bilgi verdi.

Galatasaray Adası'nda gerçekleştirilen kulübün eylül ayı olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda üyelere hitap eden başkan Ünal Aysal, üstü kapalı eski yönetime çattı:

''İlk icraatlarımızdan bir tanesi, gerçekçi ve doğru bir mali durum tespiti için yaptırdığımız denetleme çalışması oldu. Ortaya pek iç açıcı bir mali tablonun çıkmadığı malumunuz. Son divan toplantısında sizlere kapıda sıraya girmiş 59 milyon dolarlık bir alacaklılar ordusundan bahsettiğimizde, sizlerin de neler hissettiğinizi hatırlayınız. Doğrusu, süreci yönetmekte zorlanmadık diyemem. Hatta beklentimizin üstünde zorlandık. Çünkü sadece birikmiş ve aciliyet kazanmış büyük bir borçla karşılaşmadık, aynı zamanda tekrar yüzünü gösteren bir global finans krizinin içinde bulduk kendimizi."

ARDA'NIN GİDİŞİ SÜRPRİZ OLDU

Arda Turan'ın gidişini sürpriz olarak gören Aysal, transfer politikalarını başarılı bularak sözlerine şöyle devam etti:

"Başarılı bir transfer dönemi geçirdik. Arda'nın ayrılması sürpriz oldu. Fatih Terim ile yapılan planlarımız şekil değiştirdi. Kadro değiştirme sürecini büyük bir itina ile gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. En çok transferi yapanlar değil, en uyumlu takımı kuranlar başarılı olmuştur. Tüm branşlarda taraftarımıza başarı vaadettik. Her branşta transferlerimizi yaptık."

''BORÇLAR AZALTILDI''

Mayıs ayı sonu itibariyle 149,6 milyon dolar olan kısa ve orta dönemli banka borçlarının 132,8 milyon dolara indirildiğini söyleyen Aysal,  ''59 milyon dolarlık muaccel borçlar ise son 115 günün giderlerinin eklenmesine rağmen 57 milyon dolara indirilmiştir'' ifadelerini kullandı.

ŞİKE KRİZLERİ

Kulüp başkanı Aysal, geride kalan 100 günlerinin, futbolda yaşanan olağanüstü durumlar nedeniyle her gününün hemen hemen tipik bir kriz yönetimiyle geçtiğine değinerek, ''Ekonomik krizler, şike krizleri ve transfer uğraşları hepimizin çok zamanını aldı. Almaya da devam ediyor. Profesyonel kadrolarla yeni yapılanmayı tartışacak, projeleri uygulamaya koyacak yeterli zamanı bulamadık. Ama en azından nelerin yapılması gerektiğinin çok net olarak resmini çıkarttık'' şeklinde konuştu.