BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Aykut Kocaman iddialı konuştu

Fenerbahçe'de Aykut Kocaman karşılaşma sonrasında yayıncı kuruluş mikrofonlarına konuştu

Abone ol

Süper Lig'in 29. haftasında Fenerbahçe sahasında Gençlerbirliği'ni iyi bir futbol sonucu 6-1 ile geçerken Aykut Kocaman maç sonrası yaptığı açıklamada oyuncularının istekli futbolundan memnun olduğunu dile getirdi.

Genç teknik adam; "İçerideki son iki karşılaşmamızda ligin başaltı ve başa doğru çıkmaya çalışan iki takımına karşı 10 gol atabilmek çok inanılmaz güzel bir duygu. Bu kapasitemizi gösteriyor. Diğer taraftan deplasmandaki durumu ortadan kaldırmıyor. Burada görünen bir şey vardı; var olan seviyemizi yakaldığımız anda ligin en iyi takımı olduğumuzu herkes gördü. Umut ediyorum bu oyun ve skor önümüzdeki günlerde bu dalgalı gidişi sona erdirir." şeklinde konuştu.

Geçen hafta Eskişehirspor karşısında alınan mağlubiyet sonrası yaşadığı kızgınlık hatırlatılan Kocaman; "Sinirlenmemem mümükün değil ancak bu bir süreç ve bunlar oluyor. Benim geçen maçtan sorna söylediğim şeyi yine tekrarlamakta fayda var. İç ve dış maçlar arasındaki dengeyi tekrar yakalamamız lazım. Bu oyun, skor, yüksek arzu ve yapabilirlik kalan 11 maç için 11 galibiyete aday olduğumuuz bir kez daha gösterdi. Şimdi bunu daha nasıl koruyabileceğimizi planlamamız gerekiyor." dedi.

Maçtaki en güzel golün Stoch'un golü olduğunu belirten Aykut Kocaman; "Gollerin hepsi birbirinden güzeldi. Zaten gol başlı başına güzeldi ama tabii ki Stochun golü çok sevindiriciydi. Esas sevindiri olan tüm takımın kapasitesine yakın bir şekilde oynama durumuydu gelecek için umutlandırdı." ifadelerini kullandı.

Kocaman sözlerini "Erken golleri daha önce de söylemiştim. Erken goller bozucu etki yaratabiliyor. Bugün oynanan oyun sadece erken gole değil maç öncesi, oyuna bağlanmamanın bir nebze de olsa eseriydi demek daha doğru olur." cümleleri ile bitirdi.

BASIN TOPLANTISI

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği'ni 6-1 yendikleri maçta kapasitelerini, kalitelerini tekrar hatırlattıklarını, bunu sürdürülebilir hale getirmeleri gerektiğini ifade etti.

Kocaman, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, maçta uzun zamandır görmedikleri ve hasret kaldıkları görüntüler olduğunu anlatarak, ''Bu anlamda çok sevindirici. Çok başarılı, son derece yüksek arzuyla oynanan bir oyun oldu. Ama bunun kadar önemli olan Fenerbahçe Futbol Takımı'nın neleri yapabileceğini, kapasitesinin ne kadar olduğunu göstermesi açısından, bu galibiyet çok anlamlı ve güzel oldu'' ifadelerini kullandı.

Ligde evlerinde oynadıkları son iki maçta, puan cetvelinde ilk 4'ü zorlayan iki takıma (Sivasspor ve Gençlerbirliği) karşı 10 gol attıklarını ifade eden Kocaman, ''Sivasspor ve Gençlerbirliği'ne karşı 10 gol atabilmek, belki de sadece Fenerbahçe'nin başarabileceği bir işti. Bu seviyemizi gördükten sonra neleri yitirdiğimizi hayıflanarak hatırlamamak mümkün değil'' diye konuştu.

Kocaman, 34 maçlık periyotta kalan maçlarla, play-off serisinde oynanacak toplam maç sayısına işaret ederek, ''Fenerbahçe, kalan 11 maçın 11'ine de aday olduğunu oyunuyla, arzusuyla, kalitesiyle gösterdi. Maçın anlatacak en önemli tarafı, anlam ve mana ifade eden tek tarafı da buydu'' dedi.

Gençlerbirliği karşısında ortaya koydukları performans ve sonucun Fenerbahçe için bir patlama olduğunu kaydeden Kocaman şunları söyledi:

''Fenerbahçe'nin normali bu. Anormal olan geçen maçlardı. Bazen birikir birikir bir yerde ortaya çıkar. Bugün pek çok şey bir araya geldi birikti. Bu anlamda, oyun anlamında bir patlama oldu. İsteklilik ve oyun anlamında değil sadece, kalite anlamında da kendini göstermesi açısından patlama oldu. Bunu deplasmandaki maçlarla beraber taçlandırmamız gerekiyor. Zorlukların üstesinden gelebilecek iradeyi ortaya koymamız gerekiyor.

-''Galatasaray maçıyla sezonun başlangıcını yapacağız''-