BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Aykut Kocaman adam gibi adam

Fenerbahçeli futbolcu Orhan Şam, Türkiye'nin en iyi sağ beklerinin sarı-lacivertli takımda olduğunu savundu.

Abone ol

Fenerbahçeli futbolcu Orhan Şam, Türkiye'nin en iyi sağ beklerinin sarı-lacivertli takımda olduğunu savundu.

Orhan Şam, Fenerbahçe Gazetesi'ne verdiği röportajda, kendisiyle aynı mevkide görev yapan takım arkadaşı Gökhan Gönül'ün Türkiye'nin en iyi sağ beki olduğunu ileri sürerek, ''Türkiye'nen en iyi sağ bekleri Fenerbahçe'de. Aykut hoca formayı kim hak ediyorsa ona veriyor. O konuda hiç bir olumsuz düşüncemiz de yok'' dedi.

Sağ bekte oynamak istediğini ancak sağ ve sol stoper de oynayabileceğini kaydeden Orhan, ''Eğer çok gerekirse sol bekte de çok rahatlıkla görev yapabilirim. Oynadığım her mevkinin hakkını veririm. Kayserispor ve Mersin İdmanyurdu maçlarında bulduğum şansı iyi değerlendirdim. İlerisi için daha da iyi olacağım'' ifadelerini kullandı.

BU TARAFTARIN ÖNÜNDE OYNAMAK KOLAY DEĞİL

Orhan Şam, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 50 bin taraftarının önünde oynamanın kolay olmadığını söyledi.

''İnanılmaz zor buranın yükünü kaldırabilmek'' diyen Orhan, şöyle devam etti:

''Toplara çok sert vuruyorum, ama bu taraftarın önünde oynamak çok kolay değil. Fenerbahçe formasının hakkını verebilmek, inanın bana çok zor. Biraz zamana ihtiyacım var. Ben ilk defa büyük bir kulübe geldim ve bence Türkiye'de gelinebilecek en son nokta burası.''

ADAM GİBİ ADAM

Teknik direktörü Aykut Kocaman'ın her şeyiyle bulunduğu yeri çok iyi hak ettiğini kaydeden Orhan, ''Aykut hoca tabiri caizse 'adam gibi adam' derler ya. O beni oynatsa da oynatmasa da, kadroya alsa da almasa da kafama takmıyorum, çünkü onun art niyeti olmadığını biliyorum'' dedi.

HEDEF ŞAMPİYONLUK

Fenerbahçe'nin her zaman şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu vurgulayan Orhan Şam, şunları söyledi:

''Her sene olduğu gibi bu seneye de öyle başladık. Ne kadar zorluklarla başlasak da gerçekten çok iyi bir ekibimiz ve çok kaliteli bir kadromuz var. Birbirini seven birbirine saygı duyan çok önemli bir takımda, çok iyi bir kadroya sahip olabilirsiniz ama takım olamadığınız zaman hiçbir işe yaramaz. Ama burada öyle bir sıkıntı olmadığını gördüm. Buraya ilk geldiğimde çok korkmuştum aslında ama ortamı gördükten rahatladım. Böyle bir ortamda başarı kaçınılmazdır, hedef kesinlikle şampiyonluktur. Taraftarlarımız zaten ellerinden gelenin fazlasını yapıyorlar ve yapmaya da devam ediyorlar. Sadece biraz daha sabırlı olmalarını ve bizi desteklemelerini istiyoruz.''

Fenerbahçe-Manisaspor maçına yaklaşık 50 bin bayan ve çocuk taraftarın gelmesini ''Dünyada görülmemiş muhteşem bir şey'' olarak yorumlayan Orhan, o günü hiç unutmayacağını kaydetti.

Fenerbahçe'nin bir Avrupa kulübü olduğunu da dile getirerek, ''Buradan transfer olsam Barcelona veya Real Madrid'e olurum. Çünkü Fenerbahçe zaten dünyaca ünlü bir kulüp ve öncelikle hedefim burada oynamak, burada kendimi kanıtlamak'' diyen Orhan, milli takımla ilgili olarak ise ''Gençlerbirliği'nden beri milli formayı hak ettiğimi düşünüyorum. Ancak şu an milli takımı elbette ki hak etmiyorum. Yakın geçmişte hak ettiğim dönemler çok oldu ve hak ettiğim dönemde çağrılmayışım beni biraz üzdü'' şeklinde konuştu.