BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

AYKONUT madde bağımlıların yuvası oldu

Aydın’ın yıllardır çözülemeyen sorunları arasında yer alan AYKONUT projesinin tamamlanamayan binası, madde bağımlısı gençlerin mekanı haline geldi

Abone ol

Yıkım kararı bulunan binanın yıkılmaması ve önlem alınmaması mahalleliyi tedirgin ediyor.

Aydın merkez Güzelhisar Mahallesi 7 Sokak üzerinde bulunan S.S. AYKONUT Yapı Kooperatifi Torlak Mevkii İnşaat Alanı’nda bulunan ve yıllardır bitirilemeyen 2 katlı bina, inşaat alanının çevresinde gerekli güvenlik önlemleri alınmadığı için madde bağımlısı gençlerin mekanı haline geldi.

Rahatlıkla binaya girebilen ve burayı mesken haline getiren gençlerin, burada toplanıp madde kullanması ve çevreyi rahatsız etmeye başlaması endişeye yok açtı. Mahallelinin ihbarı üzerine binaya gelen polis ekipleri, zaman zaman burayı mekan edinen gençleri uzaklaştırmasına rağmen, yeterli güvenlik önlemleri alınmadığı için uzaklaştırılan gençler daha sonra binayı kullanmaya devam etti.

Binanın mevcut durumundan çok rahatsız olduklarını ifade eden mahalle sakinleri, bitirilemeyen AYKONUT binası mekan haline getiren madde bağımlısı gençlerin çevreyi rahatsız etmeye başladığını ifade etti.

Binayı kullanan gençlerle mahalli arasında tartışmalarında yaşandığına işaret eden çevre sakinleri, ihbar etmeleri halinde polisin bu kişileri uzaklaştırdığını ancak polisler gittikten sonra gençlerin yeniden binaya geldiklerini savundu.

Binada alınan önlemlerin yetersiz olduğunu iddia eden mahalle sakinleri, “AYKONUT binasının tamamlanamayan binası bizi tedirgin ediyor. Buranın durumuyla ilgili olarak kooperatif yetkilileriyle defalarca görüştük. Bugüne kadar hiçbir sonuç alınmadı.

Bize son olarak binanın belediyeye devredildiği belirtildi. Belediye yetkileriyle yaptığımız görüşmede bina hakkında yıkım kararı alındığı ve yıkımın gerçekleştirileceği kaydedildi.

Ancak geçen sürede burada ne yıkım oldu ne de her hangi bir önlem alındı. Mahalle sakinleri olarak bu durumdan tedirgin oluyoruz. Burada kimin yetkisi varsa; belediye veya kooperatif biran önce gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyoruz” dediler.