BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Zeytinburnu'nda çevre seferberliği

Çevreci politikaları ile dikkat çeken ve bu konuda bir çok iddialı projeye imza atan Zeytinburnu Belediyesi, yola ‘Çevreye Zeytin Dalı’ sloganı devam ediyor.

Abone ol

Zeytinburnu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, doğal kaynakların korunması ve ekonomiye katkı sağlamayı hedeflediği ‘Büyük Geri Dönüşüm Hamlesi’ kapsamında yürüttüğü ‘Kurum İçi Çevresel Farkındalık Projesi’ni kurumun yemekhanesinde başlattı.

Etkinlik kapsamında bir hafta boyunca kurumun yemekhanesinde görev yapacak 2 çevre gönüllüsü, belediye çalışanlarını yemek sonrası (kağıt, pet şişe, ayran kutusu, naylon ve plastik kaplar vb) geri dönüşebilir atıkları, mavi geri dönüşüm kutularına atmaları konusunda yönlendirecek.
Zeytinburnu Belediye Temizlik İşleri Müdürü Birol Yılmaz , çevreye en duyarlı belediyelerin başında Zeytinburnu’nun geldiği belirterek, “Bu proje sayesinde kurum personelinin çevre ve geri dönüşüm konusundaki bilincini daha da arttırmayı hedefledik. Bundan sonraki merhale ise ilçe genelinde evlerden ambalaj, pil ve bitkisel yağ gibi atıkların ayrı ayrı toplanması olacaktır. Bu proje ile tabi kaynaklarımızı korumayı, çöp dağlarından kurtulmayı, enerjinden tasarruf etmeyi ve ekonomiye katkı sağlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.