BIST 10.471
DOLAR 32,62
EURO 34,93
ALTIN 2.425,93
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çiftçi umudunu bibere bağladı

Bursa'nın tarım ambarı Yenişehir ilçesinde çiftçiler, fasulyeden umduğunu bulamayınca bibere umut bağladı.

Abone ol

İlçede yaklaşık 17 bin dönüm araziye biber ekildiğini belirten Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, şu an biberin iyi durumda olduğunu ve çiftçilerin bu mahsule büyük ümit bağladığını belirtti.

Geçen yıl sezon başı 1- 1,10 TL gibi fiyatlara satılan biberin bu yıl sezon başında 1,5 TL olmasını beklediklerini anlatan Aktaş, şöyle konuştu: "İlçemizde çarliston, demre, dolma, kapya, kıl sivri, sarı sivri, şili gibi biber çeşitleri var.

Bu yıl eğer biberimiz para yapmazsa çiftçimizin işi gerçekten çok kötü. İlçemiz çiftçisinin en önemli gelir kaynaklarından biri biberdir. Yıllardan bu yana biber para yapmadığı için çiftçimizin sıkıntısı bitmiyor. Şu zamana kadar ektiğimiz ürünler hep zarar etti. Düşünmek bile istemiyorum ama eğer biberde aynı olursa çiftçinin ipotekli olan tarlaları ve traktörleri satılmak zorunda olur."

Yenişehir Merkez Yaş Sebze ve Meyve Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Emin Güre de, biber üretiminin Yenişehir için çok önemli olduğunu belirterek, "Ancak biz üreticiler olarak kaliteli bibere yönelmeliyiz.

İyi tarım uygulamalarına bir an önce geçmeliyiz. Ben inanıyorum ki iyi tarıma geçtiğimiz an ürünümüzü ucuz satmayacağız. Ancak bu şekilde olursa hep biberin para yapmasını bekler dururuz. Bu yıl biberin kalitesi çok iyi. İnşallah parası da iyi olur" diye konuştu.