BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aydın'da MHP'nin bu afişini polis indirdi

Aydın'da Milliyetçi Hareket Partisi'nin parti binasına astığı ERdoğan ile ilgili afiş indirilirken uzun süren gerginlik yaşandı.

Abone ol

Aydın'da Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) parti binasına astığı, üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama'nın resimlerinin bulunduğu ''Sen Açıldıkça Analarımız Ağlıyor'' yazılı pankartın indirilmesi için parti binasına gelen polislerle partililer arasında gergin anlar yaşandı.

Yaklaşık 4 saat süren gerginliğin ardından parti binasındaki pankart polisler tarafından sökülerek indirildi. Pankartın indirilmesi sırasında partililerle polis ekipleri arasında arbede yaşandı.

Bilindiği gibi Aydın Tepecik Beldesi'nden Mehmet Ali Tosun'un Hakkari Şemdinli'de şehit düşmesinin ardından MHP Aydın İl Teşkilatı tarafından İstasyon Meydanı'nda bulunan parti binasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama'nın resimlerinin bulunduğu ''Sen Açıldıkça Analarımız Ağlıyor'' yazılı pankart asılmıştı.

Bunun üzerine birkaç gün sonra da aynı iş hanının birinci katında bulunan AK Parti Merkez İlçe Binası'na da AK Partililer tarafından "Şehitlerimizi istismar edip kemiklerini sızlatanlar anaların gözyaşlarıyla boğulacaktır" yazılı pankart asıldı.

Dün akşam saatlerinde MHP Aydın İl Binası'na gelen polisler pankartın indirilmesini istedi. MHP'liler pankart asmanın suç olmadığını savunup polislerin bu talebini yerine getirmeyince bu defa polis ekipleri Aydın Belediyesi'ne ait merdivenli itfaiye aracı ile pankartı indirmek istedi. Ancak MHP'liler Aydın Belediyesi'ne ait itfaiye aracının görev yazısı olmadığını ileri sürerek tepki gösterdi.

Bu sırada olay yerine gelen MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ve İl Başkanı Hasan Muti, Aydın Belediyesi'ne ait itfaiye aracını geri gönderdi. Çok sayıda partili de pankartın asılı bulunduğu parti binasının önüne gelerek polisle tartışmaya başladı.

İtfaiye aracının geri gönderilmesinin ardından olay yerine çağrılan Aydın'daki elektrik dağıtım şirketine ait sepetli iş makinesi ile polisler önce AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı'nda asılı bulunan pankartı indirdi. Daha sonra aynı araç ile MHP'nin pankartı indirilmeye çalışıldı. Ancak aracın sepeti MHP'nin bulunduğu 4. kata ulaşamadı.

"VALİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"
Olaya tepki gösteren MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti, "Demokratik haklarımızı kullanarak, açılıma tepki göstermek amacıyla bu pankartı astık. Bir aydır da asılı duruyor. İçerisinde hakaret unsuru olmayan hiçbir suç unsuru taşımayan bir pankartı astığımızdan dolayı rica ve minnetle pankartı indirmemiz istendi. Kesinlikle bunda suç unsuru olmadığı, devlete, millete ve hükümete hakaret unsuru taşımadığından dolayı bu pankartı indirmeyi düşünmediğimizi ifade ettik. Rica minnetle bu işi yapamayınca bu defa,
görev kağıdı olmadan, mahkeme kararı olmadan yasal olmayan bir şekilde pankartımızı haneye tecavüz edilerek itfaiye ve polis zoruyla indirmeye geldiler. Biz de kendilerine tavrımızı koyduk. Pankartı indirtmemekte kararlıyız. Yarın Cumhuriyet Savcılığı'na nöbetçi savcıya Sayın Vali hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi.
Daha sonra açıklama yapan MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ise, olaylardan Vali'yi suçlu tutarak, pankartı indirmeye gelen polis ve itfaiyenin görev belgelerinin olmadığını iddia etti. Uzunırmak, "Milliyetçi Hareket Partisi'nin 'Sen açıldıkça analarımız ağlıyor' ifadesi bir kabahatmiş bu ülkede. Bunun neresi kabahattir. Kim bunu kabahat olarak değerlendiriyor. Bu herhangi bir suç değildir. Bu eylemi Kabahatler Kanunu'na dayandırıyorlar" diye konuştu.
Konuşmalar sırasında ortam iyice gerilince polislerle MHP'liler arasında tartışmalar yaşandı. Yaşananlar üzerine polislere de seslenen Uzunırmak, "Ben buradan polislere sesleniyorum. Türkiye Cumhuriyeti memurlarına sesleniyorum. Eğer kendini bu sepetin içine çıkarak o pankartı oradan indirmeyi kendine yakıştıran, yüreğine yakıştıran bir delikanlı var ise çıksın indirsin o pankartı. Devletin valisi 'Devlet silah bırakmalıdır' diye demeç veriyor. Utanıyorum böyle bir validen" ifadelerini kullandı.
İl başkanı Hasan Muti ve Milletvekili Ali Uzunırmak'ın konuşmaları sonrası gerginlik artınca alana takviye kuvvetler geldi. Sivil ve resmi çok sayıda polisin görev aldığı alanda güvenlik çemberi oluşturuldu. Aydın Belediyesi'nden MHP'nin katına ulaşacak itfaiye aracı istendi. Olay yerine Aydın Belediyesi İtfaiye Müdürü Serdar Adanır geldi. Ancak görev yazısı olmadığı gerekçesi ile Aydın Belediyesi'nden alana itfaiye aracı gönderilmedi. Yaklaşık 4 saat süren olaylar sırasında, çevik kuvvet ekiplerinin yanı
sıra istirahatta olan polisler de göreve çağrıldı. Alanın boşaltılmasının ardından Sultanhisar ilçesinden getirilen itfaiye aracı ile işhanının 4. katına ulaşan polisler pankartı indirdi.
Alana gelen itfaiye aracının şoförüne tepki gösteren MHP'liler şoförden görev kağıdı sordu. Pankartın sökülmesinin ardından itfaiye aracı polis gözetiminde Sultanhisar'a geri döndü.