BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Aydın Doğan'ın tek gerekçesi var

Aydın Doğan, Dışbank'ı elinden çıkardı. "Dışbank gibi bir bankayı niye bıraktınız?" sorusu sık sık soruldu. Doğan, gerekçesini açıkladı. Barlas, bu gerekçeyi eli aldı.

Abone ol konusunda pek iyi değildir. Çünkü iki sektör de bir birini yarı yolda bırakmaya müsait. Aydın Doğan da bu gerçeği göz ardı etmedi. Doğan'a Mehmet Barlas da katıldı...

Yazı: Mehmet Barlas
Kaynak:


AYDIN DOĞAN.

Aydın Doğan, Dışbank'ı Fortis'e devrettikten sonra banka üst yönetimine veda ederken özetle şunları söyledi:
- 11 yıl önce Dışbank'ı aldığımızda öz varlığı 25 milyon dolar, aktif büyüklüğü 500 milyon dolar civarındaydı. Bugün bankanın öz varlığı 700 milyon dolara, aktif büyüklüğü 5.5 milyar dolara ulaşıyor. O zaman bankayı neden satıyorum? Buna da bütün samimiyetimle cevap vereyim. Türkiye ve dünya son 10 yılda birkaç büyük ekonomik kriz atlattı. Dışbank bütün bu ağır sınavlardan başarıyla geçti. Ama önümde başka gerçekler vardı. Çocuklarım bankacılıktan çok medya işiyle ilgilenmeyi seviyor. Ve ne yazık ki medya ile bankacılık kolay bir yol arkadaşlığı yapamıyor. Benim açımdan sorun olmasa bile, dışardan algılamalar farklı olabiliyor. İşte bu nedenden dolayı Dışbank'la yollarımı ayırmak zorunda hissettim.
Aydın Doğan'ın son üç cümlesinin medyaya bundan sonra girecek sermaye sahiplerinin de kulaklarına küpe olmasını diliyorum:
- Ve ne yazık ki medya ile bankacılık kolay bir yol arkadaşlığı yapamıyor. Benim açımdan sorun olmasa bile, dışardan algılamalar farklı olabiliyor. İşte bu nedenden dolayı Dışbank' la yollarımı ayırmak zorunda hissettim.