BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Aydın Doğanın Hürriyetine kısıtlama

Doğan Grubu'nun teminatları kabul edilmeyince Maliye Bakanlığı, iştirakler üzerinde ihtiyati tedbir kararı aldı.

Abone ol

Doğan Yayın Holding A.Ş, Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmalar kapsamında, şirkete ait ve Merkezi Kayıt Kuruluşu ile aracı kurumlar nezdindeki ihraççı/yatırım hesaplarında bulunan iştirak hisseleri üzerinden ihtiyati tedbir uygulamasına başlandığını bildirdi.

Doğan Yayın Holding'ten İMKB'ye gönderilen yazıda, Borsa Başkanlığına dün iletilen ve Borsanın 17 Mart 2009 tarihli günlük bülteninde de ilan edilen açıklamalarında, Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğünün şirket ile ilgili mal varlığı araştırmasını sürdürdüğünün ifade edildiği hatırlatıldı.

Yazıda, şunlar kaydedildi:

''Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğünün konuya ilişkin yürüttüğü çalışmalar kapsamında, şirketimize ait ve Merkezi Kayıt Kuruluşu ile aracı kurumlar nezdindeki ihraççı/yatırım hesaplarında bulunan iştirak hisseleri üzerinde ihtiyati tedbir uygulamasına başlanmıştır. Buna göre, iştiraklerimizden Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş sermayesinin yüzde 66,56'sını, Doğan Gazetecilik A.Ş sermayesinin yüzde 70,76'sını ve Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş sermayesinin yüzde 44,89'unu temsil eden şirketimize ait hisselerin bir başka kişiye devri mevcut durum itibariyle kısıtlanmıştır. Ancak söz konusu hisselere ait mali (kar payı) ve yönetimsel (genel kurulda oy kullanma) haklar şirketimiz tarafından kullanılmaya devam edecektir.''