BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İlkel de olsa parmakları boyayalım

TC kimlik numarası krizi sürerken CHP'den öneri geldi. Biliyorsunuz bu seçimde parmak boyası olmayacak. CHP ise boyayalım diyor.

Abone ol

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, seçimlerde oy kullananların parmaklarına boya sürülmesi gerektiğini söyledi.

CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, İzmir milletvekilleri Güldal Mumcu, Canan Arıtman, Kemal Anadol, Oğuz Oyan, Selçuk Ayhan, Abdülrezzak Erten ve Ahmet Ersin ile Pazar günü Genel Başkan Deniz Baykal'ın İzmir'de miting yapacağı Gündoğdu Meydanı'nda basın toplantısı düzenledi. Deniz Baykal'ın 22 Mart Pazar günü yapacağı mitingin şölen havasında gerçekleşeceğini belirten Nalbantoğlu, her türlü tedbirin alındığını, genel başkanı İzmir'e yakışır şekilde ağırlayacaklarını bildirdi.

Mitingin yapılacağı meydanda seçimlerin güvenilirliğiyle ilgili duydukları endişeyi dile getirmek istediklerini belirten Rıfat Nalbantoğlu, seçimlerde çağdaş bir yöntem olmasa dahi parmak boyasının mutlaka kullanılması gerektiğini söyledi. Seçimde sandıklarda gerekli tedbirleri alacaklarını belirten Nalbantoğlu, ''Bütün itirazlarımıza rağmen İzmir'de yaşamayan on binlerce seçmen kütüklere kaydedildi. Örnekleme yöntemiyle belirlediğimiz 30 sandıkta gözetmenlerimiz olacak. Usulsüzlük yapanlar olursa bunları yakalayacağız'' dedi.

Nalbantoğlu, daha sonra getirdiği boyayla milletvekillerinin parmaklarına boya sürdü.

Kemal Anadol ise TBMM'nde defalarca konuyu gündeme getirdiklerini, bu seçimlerde son kez seçim boyası kullanılması gerektiğini söyledi. Oyların kullanılacağı bölgede cep telefonlarının da yasaklanması gerektiğini belirten Anadol, ''İlkel bile olsa seçimlerde parmak boyamadan vazgeçilmemelidir. Hatta oy pusulasında 'evet' mührünü bastıkları yerin fotoğraflarını cep telefonlarıyla çekecekler, daha sonra bu fotoğraflı gösterip karşılığını alacaklarmış'' dedi.

Oğuz Oyan ise 26 Ekimde seçimlerde parmak boyası kullanılması gerektiğini TBMM'ye taşıdıklarını, Cumhuriyet tarihinin en tartışmalı seçimine doğru gittiklerini savundu.