BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Aydın Doğan siyasetçi olur mu?

Yıllarca Aydın Doğan'ın ekmeğini yiyen Fatih Altaylı, bu konuda hayli iddialı bir cevap veriyor. Peki ne oldu da, Doğan'ın siyasetçi olup olmayacağını tartışıyoruz?

Abone ol

diyor Fatih Altaylı.. Bunun gerekçesini de yıllardır Doğan'ı çok iyi tanıdığına bağlıyor:

Yazı: Fatih Altaylı
Kaynak:
-Birkaç hafta önce "Aydın Doğan Cumhurbaşkanı olsun" başlıklı bir yazı yazdım. Kendimce Doğan'ın neden Cumhurbaşkanı olması gerektiğini anlattım ve Aydın Bey'in "İşlerinden tamamen çekilmek kaydıyla" Cumhurbaşkanlığı koltuğuna yakışacağına değindim. Aydın Doğan'ın, ufkuna, iş bilirliğine, siyasete olan merakına, tecrübesine, uluslararası ilişkilerdeki girişimciliğine inanıyordum. Benimki, içten bir öneriydi ama olacak iş değildi. O yüzden bu yazıyı yayınlamadım. Fakat Akşam'daki meslektaşım sevgili Şakir Süter "Aydın Doğan Cumhurbaşkanı olmalı" diye yazdı. Şakir şaka mı yapıyor, ciddi mi anlamadım. Ama bence Aydın Doğan siyasete girmez. Siyaset konuşmayı, siyasi geyik yapmayı, ülkede ne olup bittiğini gözlemlemeyi, fikir yürütmeyi sever ama aktif siyasete girmez.Hatta daha ötesi bundan özenle kaçınır.Aydın Bey sosyaldir ama asla siyasal değildir. Cumhuriyete ve ilkelerine düşkündür ama ben hiç partiye düşkünlüğünü görmedim.
Çocuklarının da derneklerde, sosyal işlerde görev almalarından hoşlanır, hatta teşvik eder.. Ama onları da siyasete sokma heveslisi olduğuna hiç tanıklık etmedim.
Hele hele Uzanlar'ın başına gelenlerden sonra bunu hiç düşünmez. Gerçi Aydın Doğan'ın Uzanlar gibi işleri yoktur. Her şeyi kitaba, yasaya uygundur. Ama yine de siyaset riskini almaz.
Zaten gerek de duymaz..