BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,09
ALTIN 2.524,43
HABER /  GÜNCEL

Aydın Doğan Dışbank'ı neden sattı?

Medya patronu Aydın Doğan Dışbank'ı sattı. Rakiplerini geride bırakan Doğan, böyle bir gücü neden elinden çıkardı? Bu soru Çorum'da Doğan'a soruldu.

Abone ol

Doğan Yayın Holding (DYH)'in 'Marka Güçtür' ana temasıyla başlattığı "Anadolu'daki Avrupa Toplantıları'nın 10'uncusu Çorum'da yapıldı.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) ve Çorum Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (ÇORUMSİAD) ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda Çorum'da, bir marka öyküsünü Hedef Alliance Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak anlattı.

Toplantıda konuşan Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, pantolon ve gömleklerinin Çorum'dan geldiğini söyleyen Doğan, "Demirel'i Anadolu'nun beslediği gibi beni de Çorum besliyor. Kravatım Çorum'dan. Pantolonlarım Çorum'dan, gömleklerim Çorum'dan. Hatta leblebi de Çorum'dan geliyor" dedi. Makalaşmanın önemine işaret eden Doğan, "Bir ülkenin zenginliği markalarıyla bellidir, eğer markalaşamazsak, hep ikinci sınıf ülke kalırız" dedi.

KIZLAR MEDYACI OLACAĞIM, DEDİ, BANKAYI SATTI

Aydın Doğan, bir gazetecinin "Bankacılık sektöründen neden ayrıldınız?" sorusuna "Dünyada yayıncılıkla bankacılık yanyana olmaz diye bir şey yok. Bunun dünyada bir çok örnekleri var. Bizde Türkiye tersine gidiyor, sanki yokmuş gibi. Ben bankamı iki ana nedenden dolayı sattım. Birinci gazeteciler huzursuzluk duydular, ikincisi 4 kızım da 'medyacı olacağım, bankaya gelmem' dedi. 69 yaşındayım. Bundan sonra onlar gelmeyince, ben ne yapacağım? Ama bana göre ne ahlaki ne de yasal olarak yayıncılık ile bankacılık yanyana olmaz diye bir şey yok" dedi.

AYDIN DOĞAN KARİKATÜR SERGİSİ ÇORUM'DA AÇILDI...

Bu arada Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'na katılan 2 bin 642 karikatür, Çorum'da sergilendi.
Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde saat 14.00'te gerçekleştirilen açılışa Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Vali Hüseyin Poroy, Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Cumhuriyet Başsavcısı İlmettin Köklü, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Kanal D Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, 32. Gün program yapımcısı Mehmet Ali Birand başta olmak üzere Doğan Medya Grubu'nun önde gelen isimleri katıldı.
Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'na katılan 82 ülkeden 2 bin 642 karikatür İstanbul, Ankara, Adana ve Samsun'dan sonra Çorum'da sergilendi. Sergi, 17 Mayıs tarihine kadar gezilebilecek.

Kaynak: www.netgazete.com